Ege Postası
Geri

Hakkari Cilo Dağları'nda 3000 yıllık kaya resimleri incelediler

Hakkari Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu, Türkiye’nin en yüksek ikinci zirvesi olan Cilo Buzul Dağları'ndaki 3000 yıllık kaya resimlerini incelemeye çıktı.Hakkari merkezde bulunan 3 bin 700 rakımlı Cilo Buzul Dağları'nda bulunan 10...
Hakkari Cilo Dağları'nda 3000 yıllık kaya resimleri incelediler
Haberler / Güncel
2 Eylül 2013 Pazartesi 12:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hakkari Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu, Türkiye’nin en yüksek ikinci zirvesi olan Cilo Buzul Dağları'ndaki 3000 yıllık kaya resimlerini incelemeye çıktı.

Hakkari merkezde bulunan 3 bin 700 rakımlı Cilo Buzul Dağları'nda bulunan 10 göl ile gölün etrafında bulunan kayalara işlenmiş olan 3000 yıllık kaya resimleri incelemek için Hakkari Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu'ndan, 2’si kadın 18 kişilik ekip zirve tırmanışı yaptı. Zirveye ulaşan sporcular, önce piknik yaptı daha sonra kaya resimleri inceledi.

Kayaları inceleyen sporculardan Emin Yıldırım, "Evet şu anda Cilo'dayız Sat göllerin ordayız. Tarihi kaya kalıntıları yaklaşık bunlar 3000 yıllık kalıntılar, bu bölgede hemen hemen hepsi motiflere benzer şekilde işlenmiş. Tabi net bir şey gözükmüyor ama detaylı bir şekilde bakıldığında çok güzel figürler var." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası