Ege Postası
Geri

Halı tasarımları yarıştı, final 3 Eylül'de

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu işbirliği ile düzenlenen 4’üncü Halı Desen Tasarım Yarışması’na katılan eserler jüri tarafından incelendi. Yapılan incelemelerin...
Halı tasarımları yarıştı, final 3 Eylül'de
Haberler / Güncel
31 Ağustos 2013 Cumartesi 11:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu işbirliği ile düzenlenen 4’üncü Halı Desen Tasarım Yarışması’na katılan eserler jüri tarafından incelendi. Yapılan incelemelerin ardından 233 eserin katıldığı yarışmada finale 20 eserin kaldığı açıklandı.

    Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahaddin Kaplan, "Artık gelenekselleşen ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Halı Desen Tasarım Yarışması’na başvurusu yapılan eserler gerçekten göz kamaştırdı. Makine halıcılığı sektöründe moda oluşturabilecek özgün tasarımları ortaya çıkarmak, üniversite-sanayi işbirliğine katkıda bulunmak gibi amaçlarla çıktığımız yolda, yaşanılan olumlu gelişmeler sektör tarafından büyük bir memnuniyetle takip edilmekte." dedi.

    Yarışmaya katılım başvurularının 10 Mayıs 2011 tarihinde sona erdiğini ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden toplam 233 başvuru alındığını kaydeden Kaplan, "Ön değerlendirme, 15 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi ve yarışma şartnamesine uymayan 43 eser bu aşamada elendi. Uygunluk koşullarını sağlayan tasarımların değerlendirilmesi sürecinde, sektör temsilcilerinin yanı sıra bu konuda görev yapan akademik personelin tecrübe ve bilgi birikiminden faydalanıldı. 190 eser değerlendirildi ve ilk 20 eser tespit edildi." diye konuştu.

    Yarışmanın sonuçları 3 Eylül tarihinde açıklanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası