Ege Postası
Geri

Halil Solak'tan Haftanın Notları'nda çarpıcı değerlendirmeler; CHP doğru bir proje ile vatandaşın karşısına çıktı

Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında gündemi değerlendirdi. Basmane Çukuru tartışmalarına ilişkin, “Büyükşehir Belediye başkanını ihale için suçlayabilir misiniz? İhaleyi Büyükşehir açmıyor ki? TMSF satış için ihale açarsa şartları kim sağlıyorsa o girer. Tugay’ı ilgilendiren durum ne? Büyükşehir devri yapar, TMSF de şartnamedeki ihale şartlarını yerine getirene satar.” dedi. Solak, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın 4. Maddesini hedef alan açıklamalarına sert tepki gösterdi. CHP’li belediyelerin kent lokantalarını değerlendiren Solak, CHP uzun zamandır çok doğru bir proje ile milletin karşısına çıktı. 4 çeşit yemek dışarıda ortalama 200 TL. 4’te 1 fiyatına daha güvenilir ve hijyenik ortamda dar gelirli vatandaşa yemek sağlanıyor. Bu projenin yaygınlaştırılması çok önemli.” diye konuştu.
Halil Solak'tan Haftanın Notları'nda çarpıcı değerlendirmeler; CHP doğru bir proje ile vatandaşın karşısına çıktı
Haberler / Politika
21 Eylül 2024 Cumartesi 09:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, Haftanın Notları programında gündemi değerlendirdi.

BASMANE ÇUKURU ELEŞTİRİLERİNE TEPKİ: ORTADA FOL YOK YUMURTA YOK!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Basmane Çukuru olarak bilinen alandaki hisselerini, Konak'ta yeni hizmet binası yapılması karşılığında TMSF’ye devretme kararı aldı. Limak Holding, Cengiz İnşaat’ın yanı sıra MNG Holding'in Basmane Çukuru’nu almak için girişimde bulunduğu iddia edildi. İddialara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Halil Solak, “İzmir’de bir çok sorunlu alan var. Bunların başında Basmane Çukuru geliyor. Bulunduğu mevki açısından değerli bir arazi. 40 yıldır çözülemeyen bir sorun için Cemil Tugay ortaya bir teklif getirdi. ‘Yüzde 30 olan hisseyi TMSF’ye devredelim, onlar da depremde aldığı hasar nedeniyle yıkılan hizmet binamızı yapsınlar’ dedi. Bir nevi kazan-kazan ilişkisi. Daha ortada, protokol yok imza yok. Yani fol yok yumurta yok ortalığı alevlendirdiler. Ekonomik olarak Büyükşehir arazinin yüzde 70’ini alabilir mi? Bu ekonomik şartlarda alması beklenemez. 1985 yılından beri 6 büyükşehir belediye başkanı gördü. Biz hala bu sorunu konuşuyoruz. Bırakırsanız bir 50 yıl daha çözülemez. Büyükşehir Belediye başkanını ihale için suçlayabilir misiniz? İhaleyi Büyükşehir açmıyor ki? TMSF satış için ihale açarsa şartları kim sağlıyorsa o girer. Tugay’ı ilgilendiren durum ne? Büyükşehir devri yapar, TMSF de şartnamedeki ihale şartlarını yerine getirene satar. Belediye bütçelerini düşünürsek belediye hizmet binası için bütçe ayıramaz. İller Bankası gelirleri de düştü. Onun için hiç ihtimali yok. Eski Başkan Aziz Kocaoğlu da devretmekten başka çaresinin olmadığını söyledi.” dedi.

YAPICIOĞLU’NA ‘NAMUS, ŞEREF’ SORUSU

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın 4. Maddesini hedef alan açıklamalarına tepki gösteren Gazeteci Solak, “Yapıcıoğlu zaman zaman böyle çıkışlarda bulunuyor. İlk 4 madde ile ilgili sorunları var. 4. Maddeyi hedef alan doğrudan ilk 3 maddeyi hedef almış olur. 4. Maddeyi değiştirseniz ilk 3 maddeyi değiştirmenin yolunu açarsınız. Bu Laik Türkiye Cumhuriyeti açısından sıkıntılı bir durum doğurur. Yapıcıoğlu şark kurnazlığı yaparak 4. Maddenin değiştirilmesini istiyor. İttifak ortaklarının haberi olmadan böyle bir açıklama yapacağını kimse gibi ben de düşünmüyorum. Halkın gündeminde anayasa tartışması yok. Halkın bir numaralı gündemi ekonomi. AK Parti iktidarının gündeminde anayasa var. Bunu tartıştırırken hedefleri gündemin değişmesi. Ekonomik kriz, kötü yönetim ve mülteci sorunu konuşulmasın istiyorlar. Anayasa değişikliği lazım ancak geniş bir mutabakat sağlanmalı. Yoksa yine yapboza döner. AK Parti sivil anayasa istiyor ancak daha görüşmeler başlamadan ilk 4 madde hedef alınırsa maalesef bu çocuk ölü doğar. CHP son seçimin birinci partisi olarak anayasa değişikliğine kapıyı kapattı. Yapıcıoğlu’nun Anayasa’daki hedef aldığı 2. Madde ile benzer cümlelerin yer aldığı ant içmedi mi? Yapıcıoğlu vekil olduğunda namusu, şerefi üzerine TBMM’de yemin etmedi mi? Laik devletin kıymeti bilinmiyor. Ortadoğu ülkelerine baktığımız zaman Yapıcıoğlu da onlara benzer yapılar istiyor. Cumhuriyetin yapısının değişmesini kim ister maşalar ister” ifadelerine yer verdi.

“CHP DOĞRU PROJE İLE VATANDAŞIN KARŞISINA ÇIKTI”

CHP’li belediyelerin kent lokantalarını değerlendiren Solak, “Bu uygulamayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başlattı. Ardından SODEMSEN bünyesinde yaygınlaştırıldı. İzmir’de ve ilçelerinde açıldı. CHP uzun zamandır çok doğru bir proje ile milletin karşısına çıktı. 4 çeşit yemek dışarıda ortalama 200 TL. 4’te 1 fiyatına daha güvenilir ve hijyenik ortamda dar gelirli vatandaşa yemek sağlanıyor. Bu projenin yaygınlaştırılması çok önemli. Askıda uygulamasıyla da parası olmayan da yemek yiyebilecek artık. CHP’de buna benzer projeler çoğalmalı. Kent marketler de artırılmalı. Kent kafelerde açılmalı. İktidar yolunu bu projeler perçinler. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman da askıda uygulamasına bin bağış yaptı. Tebrik etmek gerekir.” dedi.

ÖZLALE’YE ‘TUTARSIZLIK’ TEPKİSİ

İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin İYİ Parti’den istifasını değerlendiren Gazeteci Halil Solak, “Burada bir tutarsızlık var. Dönemin Genel Başkanı Meral Akşener, 27 Nisan’da yapılmak üzere kurultay kararı alındı. Özlale ise 8 Nisan’da istifa ettiğini açıkladı. Kendince parti içi eleştiriler yaparak bağımsız kalacağını açıkladı. 28 Nisan’da yapılan kurultayda GİK’e girdi ve ardından Başkanlık Divanı’na da girdi. 4 ay ortalıkta gözükmedi. Ardından çok kısa bir açıklama yaparak istifa etti. 4 ay sonra ne oldu? Siyasetinizi neye göre yönlendiriyorsunuz. Kamuoyuna uzunca anlatması lazım. İYİ Parti’ye oy verenler var. Bu tutarsızlıklar sizi bir yere taşımaz.” ifadelerine yer verdi.

EŞKİ İLE NE ALAKASI VAR?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısında yaşanan arbedeyi değerlendiren Solak, “Uzun zamandır ben böyle görüntüler görmüyordum. AK Partili meclis üyesi provokatif bir konuşma yapıyor. Durduk yere neden CHP’nin eski genel başkanını gündeme taşıyorsunuz. Gezi’ye vandallık demenizin amacı ne? Gençlik kollarından gelen bir başkan var. Ömer Eşki partili bir genç olmasının verdiği heyecanla tepki gösterdi. Allah’tan TBMM’deki gibi yumruklaşmaya varan kavgalar yaşanmadı. Cemil Başkan ise sağduyu yaklaşımı gösterdi.. Hakan Yıldız ardından cami göndermesi yaptı ve İzBBŞT’nin Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü'nün paylaşımını da Eşki’ye yöneltti. Eşki ile ne alakası var? Böyle gereksiz tartışmalar yaşandı. Yıldız en son Eşki’ye İzBB Başkanlığını istediğini iddia etti. Ömer Başkan bunu düşünüp mü gelecek Meclise? Ne diyecek bugün gideyim de bir meclisi karıştırayım kamuoyunda ismim bilinsin. Bu deli saçması bir şey. Ayrıyeten bu eylemlerle zaten Büyükşehir’e aday olunmaz. Büyükşehir’e ya doğru zamanda doğru hamleler yaparak aday olursunuz ya da vatandaş sizde çok memnundur, yaptığınız işlerle kendinizi kanıtlarsınız aday gösterilirsiniz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası