Ege Postası
Geri

Halk adını parka verdi: Yaşarken efsane oldu!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi eski milli atlet Semra Aksu yaşarken efsane oldu. Daha önceden ismi ilçe belediyesi karşısında bulunan caddeye verilen rekortmen sporcunun adı kendi yaşadığı mahallede bir kez daha ölümsüzleşti. Halk adını parka verdi
Halk adını parka verdi: Yaşarken efsane oldu!
Haberler / İzmir
4 Temmuz 2015 Cumartesi 09:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 100, 200 ve 400 metre ile 100 ve 400 metre engelli branşlarında çok sayıda Türkiye rekorunun sahibi olan Balkan şampiyonu İzmirli milli atlet Semra Aksu, spordaki başarısını İzmir sokaklarına yazdırmaya devam ediyor. Meclis üyeliği yaptığı ilçesi Çiğli'de adı daha önceden ana caddelerden birisine verilen Aksu'yu halk bu sefer de bir başka onura layık gördü.

HALK AKSU'NUN ADINI LAYIK GÖRDÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli Yenimahalle'de yapımı devam eden yeni park ve oyun alanlarında ilçe halkı rekorları ile spor tarihine adını yazdıran milli atlet Semra Aksu'nun ismini layık gördü. Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen üstgeçit yanında önümüzdeki aylarda hizmete açılması beklenen yeni park vatandaşlar tarafından Semra Aksu parkı olarak adlandırıldı.

İSMİ DAHA ÖNCEDEN CADDEYE VERİLMİŞTİ

Aksu'nu doğup büyüdüğü mahallede daha önceden arsası yine kendisi tarafından bağışlanan ve Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz ay içerisinde hizmete açtığı Atatürk Spor Salonu da Aksu'nun komşuları ve vatandaşlarca "Semra Aksu Spor Salonu" olarak adlandırılmıştı. Mahalle sakinlerinin yeni parka Aksu'nun adının verilmesi için dilekçeler ile resmi başvuruda bulunmaya hazırlandığı öğrenilirken, Büyükşehir Belediyesi tarafından alınacak meclis kararı ile talebin önümüzdeki günlerde onaylaması bekleniyor.

KIRILAMAYAN REKORLARI İLE EFSANE OLDU

Spor camiasında halen kırılamayan rekorları ile anılan Semra Aksu, atletizme 1977'de başladı. Karşıyaka formasını giydi. 100, 200 ve 400 metre ile 100 ve 400 metre engelli koştu. 1983'te Balkan ikincisi, 1987 Akdeniz Oyunları'nda 400 metre engellide 56.59'luk dereceyle ikinci oldu. Gençler ve büyükler kategorisinde toplam 15 Türkiye rekoru kırdı. 100 metrede 11.86, 200 metrede 24.05, 400 metrede 58.8'lik dereceler yaptı. 1984 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda finale kaldı. 1992'de atletizm kariyerini noktaladıysa da 1995'te son kez pistlere dönerek Fenerbahçe forması giydi ve bu takımın aynı yıl Türkiye şampiyonu olmasına katkı sağladı. 1987 Akdeniz Oyunları'nda kırdığı 400 metre Engelli klasmanı rekorunu (56.59) hala elinde tutmaktadır. 2000 yılında kısa bir süre Türkiye Atletizm Federasyonu başkanlığı görevini yürüttü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası