Ege Postası
Geri

Hamza Baba Türbesi kaderine terk edildi

Kemalpaşa’nın tek Alevi köyü olan Hamzababa köyündeki Hamza Baba Türbesi, tarihinin belki de en kötü günlerini yaşıyor. AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun seçim kazanmasının ardından türbe çöplüğe döndü. Belediyenin türbeye girmek isteyenlerden 10’ar lira ücret almaya başlaması ise bardağı taşırdı.
Hamza Baba Türbesi kaderine terk edildi
Haberler / İzmir
24 Haziran 2014 Salı 15:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- Kemalpaşa Belediyesi sınırlanırda bulunan Hamza Baba Türbesi’ni ziyaret edenler, karşılaştıkları manzara karşısında şok oluyor. CHP’li Belediye Eski Başkanı Rıdvan Karakayalı döneminde, nerdeyse bütün ihtiyaçları karşılanan Hamza Baba Türbesi AK Partili Arif Uğurlu’nun seçimi kazanmasının ardından kaderine terk edildi.
Alevi vatandaşların adak adamak, dilek dilemek, dua etmek ve adaklarını yerine getirmek için akın ettiği Hamza Baba köyünün çöp ve pislik içinde olması buraya gelen vatandaşları çileden çıkarıyor.  Türbeyi ziyaret eden ve zaman zaman düzenlenen etkinliklerde de bir araya gelen vatandaşlar “Buraya yıllardır geliyoruz ama bugüne kadar bu türbe hiçbir zaman bu kadar kötü durumda olmamıştı. İbadet ve dua etmek için geliyoruz. Ama ibadet ettiğimiz yer pislik içinde. Böyle bir şeye vatandaşlarını laik gören Kemalpaşa Belediye Başkanı ilçesine misafir olarak gelen vatandaşları böyle bir durumda karşılamasını onun vicdanına bırakıyoruz.”dediler

KÖYE GİRİŞ PARALI
Diğer taraftan ise, Hamza Baba Türbesine gitmek isteyen vatandaşlardan Kemalpaşa Belediyesi 10 TL giriş ücreti aldığı öğrenildi. Vatandaşlar Belediyenin bu uygulamasına da tepki gösterdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası