Ege Postası
Geri

Hamza Dağ'dan Tunç Soyer'e sert 'soruşturma' göndermesi; Kurultay sürecinde yanlış ata oynayınca...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik soruşturmanın başka noktalara çekildiğini kaydetti. AK Patili Dağ, Soyer'in bu durumdan siyasi menfaat elde etmeye çalıştığını savunurken, "Başarısızlığını örtbas etmeye çalışan Tunç Soyer, kurultay sürecinde yanlış ata oynamasına müteakip adaylığının tehlikeye girdiğini anlayınca bu iki olaydan da siyasi mağduriyet çıkarmak istemektir. Bu hal ve davranışlar bizim şimdiye kadar tecrübe ettiğimiz gibi Cumhuriyet Halk Partisi siyasetinin tipik bir örneğidir."
Hamza Dağ'dan Tunç Soyer'e sert 'soruşturma' göndermesi; Kurultay sürecinde yanlış ata oynayınca...
Haberler / Politika
23 Kasım 2023 Perşembe 13:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül 2022'de İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde, Nutuk'tan alıntı yaptığı sözlerle Osmanlı Devleti ve son padişah Vahdettin'i eleştirdiği için İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturulmasına izin verilmesinin yankıları sürüyor. 

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik soruşturmanın başka noktalara çekildiğini belirterek Soyer'in ise bu durumdan siyasi menfaat elde etmeye çalıştığını savundu.

KURULTAYDA YANLIŞ ATA OYNAYINCA...

Hamza Dağ sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak Soyer'e sert tepki gösterdi.

AK Partili Dağ video mesajında şunları söyledi:

"OSMANOĞLU AİLESİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTUR"

"Birkaç günden beri bazı batı yayın organlarında Dokuz Eylül törenlerinde ecdadımıza hakaret ettiği gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkan hakkında soruşturma başlatıldığına ilişkin haberler yer almaktadır. İşin özeti şudur; Osmanoğlu ailesinde ve diğer vatandaşlarımızdan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Başsavcılıkta İçişleri Bakanlığına Tunç Soyer hakkında araştırma yapılması için talepte bulunmuştur. Talep doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca araştırma başlatılmıştır. Bununla ilgili yazı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ulaşınca Tunç Soyer ve ekibi tarafından zamanlaması da manidar bir şekilde soruşturma başlatılmış gibi bazı basın yayın organlarına servis edilmiştir.

"SİYASİ MAĞDURİYET ÇIKARMAK İSTEMEKTEDİR"

Yine aynı şekilde bazı basın yayın organlarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde belediye binasının önündeki kilise çanını Yunanistan konsolosluğuna verdiği iddiasıyla ilgili olarak soruşturma açıldığına ilişkin haberler yer almaktadır. Bir vatandaşın Seferihisar Kaymakamlığına ısrarlı şikayeti üzerine bu iddia ilgili de İçişleri Bakanlığı’nın araştırması devam etmektedir. Bunun bu kadar açık ve net iken başarısızlığını örtbas etmeye çalışan Tunç Soyer, kurultay sürecinde yanlış ata oynamasına müteakip adaylığının tehlikeye girdiğini anlayınca bu iki olaydan da siyasi mağduriyet çıkarmak istemektir. Bu hal ve davranışlar bizim şimdiye kadar tecrübe ettiğimiz gibi Cumhuriyet Halk Partisi siyasetinin tipik bir örneğidir.

"ORTADA İDDİANAME YOK"

Ortada bir soruşturma ya da iddianame bile yok iken bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan Sayın Soyer'e tavsiyemiz İzmir'in sorunları dağ gibi birikmişken, hemşehrilerimiz hizmet beklerken siyasi ayak oyunları bir yana bırakıp şu dört ayında belediye başkanı olarak çalışmasıdır."

 

 

 

AK Partili Dağ'dan Soyer'e: Atatürk'ü istismar etti

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası