Ege Postası
Geri

Hareketli hayata örnek

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, çalışanlarının düzenli fiziksel aktiviteyi yaşam tarzına haline getirmesi için Karabağlar Halk Eğitim Merkezi ile bir proje hayata geçirdi. Proje kapsamında, müdürlük çalışanları, Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur'un da katılımıyla haftanın iki günü spor yapıyor.
Hareketli hayata örnek
Haberler / İzmir
3 Aralık 2016 Cumartesi 10:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sağlık Bakanlığı tarafından 2013- 2017 yılı stratejik planında, toplumu sağlıklı beslenme, obezite ve fiziksel aktivite konularında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak için destekleyici çevrelerle programlar oluşturulmasının hedefler arasında bulunması üzerine, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, bir proje hayata geçirdi. Düzenli fiziksel aktiviteyi yaşam tarzı haline getirmeyi amaçlayan proje kapsamında, müdürlük çalışanları salı ve perşembe günleri saat 16.00'da, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde görev yapan spor eğitmeni Pakize Güler eşliğinde, spor yapıyor. Haftada iki gün devam eden etkinliğe Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur da katılıyor.

HER HAFTA 150 DAKİKA
Halk Sağlığı Müdürü Salnur, "Düzenli fiziksel aktivite; yüksek tansiyon gibi kardiyovasküler hastalık, diyabet, meme ve kolon kanseri ile depresyon riskini azaltır. Fiziksel aktivite ile koroner kalp hastalığı, inme ve diyabet riskinin azaltılması arasında direkt bir ilişki vardır. Her hafta 150 dakikalık orta şiddetli fiziksel aktivite yapmanın iskemik kalp hastalığı riskini yaklaşık yüzde 30, diyabet riskini yüzde 27 azalttığı belirtilmektedir. Yeterli düzeyde fiziksel aktivite yapmayan bireylerin, haftada 4-5 gün ve günde 30 dakika hafif veya orta düzeyde fiziksel aktivite yapan bireylere göre ölüm riskinin yüzde 20-30 arasında arttığı bildirilmiştir" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası