Ege Postası
Geri

Harmandalı Cemevi'nde Muharrem lokmasına yoğun katılım!

AK Parti Karşıyaka Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Hasan Ünal tarafından annesi Hatice Ünal adına Harmandalı Cemevi’nde Muharrem Lokması programı düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleşen programda Kerbela şehitleri dualarla anılırken, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı birlik, beraberlik ve Ehlibeyt sevgisi mesajı verdi.
Harmandalı Cemevi'nde Muharrem lokmasına yoğun katılım!
Haberler / Yerel Politika
21 Haziran 2026 Pazar 10:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti Karşıyaka Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Hasan Ünal tarafından, rahmete eren annesi Hatice Ünal adına Harmandalı Cemevi’nde düzenlenen Muharrem Lokması programı, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Programa AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İlçe Başkanları, İl Başkan Yardımcıları, İl Yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, cemevi başkanları, dedeler ve çok sayıda can katıldı. Dedelerin verdiği gülbang eşliğinde Muharrem matem oruçları açılırken, Kerbela şehitleri dualarla yâd edildi.

Programda konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Ehlibeyt sevgisinin sadece bir mezhebe mensup insanların değil, hakkı ve hukuku önceleyen bütün Müslümanların ortak değeri olduğunu ifade etti. Hazreti Hasan, Hazreti Hüseyin, Hazreti Fatıma, Hazreti Zeynep ve Hazreti Ali’nin tüm İslam âleminin ortak değeri olduğunu belirten Saygılı, Kerbela’da hakkın ve adaletin yanında dimdik duran Hazreti İmam Hüseyin’in insanlığa yol göstermeye devam ettiğini söyledi.

Yüzyıllardır Alevi-Sünni ayrımı yapılmaya çalışıldığına dikkat çeken Saygılı, “Bizim ortak paydamız İslam, hepimiz Müslümanız. Bir Alevi kardeşim benim canımdır. Onun tenine zarar gelmesi benim bütün azalarımın zarar görmesi anlamına gelir. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Rabb’im birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, güçlü kılsın. Her zaman beraber olalım.” ifadelerini kullandı.

Programda konuşan Hasan Ünal da Muharrem ayının, Kerbela’nın acısını yürekte hissedebilmek, zalime karşı mazlumun yanında durabilmek ve hak yolundan gidebilmek anlamına geldiğini belirtti.

Ünal, Hazreti İmam Hüseyin’i ve Kerbela’da şehit olanları rahmetle anarak, matem orucu tutanların ibadetlerinin kabul olmasını diledi.

Duygu dolu anların yaşandığı program, dedelerin gülbangı, yapılan dualar ve lokmaların paylaşılmasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası