Ege Postası
Geri

Hasan Gerçeker: Ünal Aysal bilgiyi Belçika’dan mı aldı'

Yaşar Üniversitesi Hukuk Topluluğu tarafından düzenlenen “Hukukta Kariyer Günü” etkinliğine katılan Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanı ve Yargıtay eski Birinci Başkanı Hasan Gerçeker, şike davası ve Galatasaray Kulübü Başkanı...
Hasan Gerçeker: Ünal Aysal bilgiyi Belçika’dan mı aldı'
Haberler / Spor
28 Mayıs 2013 Salı 16:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yaşar Üniversitesi Hukuk Topluluğu tarafından düzenlenen “Hukukta Kariyer Günü” etkinliğine katılan Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanı ve Yargıtay eski Birinci Başkanı Hasan Gerçeker, şike davası ve Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın, “İki sene geçti. Bu mahkemeler sonucunda Aziz Yıldırım ceza yiyecek, Fenerbahçe de ceza alacak.” sözüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gerçeker, kamuoyunu iki yıldır meşgul eden şike davasında Tahkim Kurulu Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, Yargıtay kararının çıkmasının üç dört ayı geçebileceğini söyledi: “İçinden geldiğim için biliyorum, Yargıtay’ın işi gücü çok fazla. Mesela bu sene 900 bin karar çıkmış. Bu korkunç bir şey, dünyanın hiçbir yerinde bu yok. Oraya gelen dosyalar da aslında sıra bekliyor. Dosya sayısı çok olduğu için öncelik verilenler var. Bunun dışındakiler, normal sırasını takip eder. Bazen de toplumda sansasyonel olan, gözönündeki dosyalara da öncelik verilir ama şimdi şike davasında tutuklu kalmadı, yani dosyanın normal sırasını beklemesi gerekiyor. Edindiğim bilgiye göre bu dosyaya öncelik tanıyacaklar. Kararın üç dört aydan önce çıkacağını sanmıyorum.”

Dosyaya sözlü müdahale etmenin doğru olmayacağını vurgulayan Hasan Gerçeker, “Ünal Aysal, o sözleri Yargıtay mı yoksa UEFA ile ilgili mi söyled? Aynı olaylarla ilgili UEFA’da da dosya bekliyor. Orada disiplin soruşturması sonuçlandırılmış değil ama biliyorsunuz, Yargıtay’ın kararıyla ilgili bir şey söylemesi de mümkün değil. Onanma şansı kadar bozulma şansı da olabilir. Dosyayı okuyanın dışında bir başkasının bilmesi mümkün değil. Acaba Aysal, UEFA’dan bir bilgi mi aldı diye düşünüyorum. Yanılmıyorsam, o dosyanın raportörü de Belçikalıymış. Ünal Aysal da uzun yıllar Belçika’da kaldığı için oradan bir bilgi almış olabilir mi'” dedi.

'UEFA’DAN TÜRKİYE’YE UYARI GELEBİLİR'

Yargıtay’dan çıkacak kararın ardından UEFA’dan Türkiye’ye uyarı gelebileceğine dikkat çeken Gerçeker, şöyle konuştu: "Bir defa bizim verdiğimiz, yani Tahkim Kurulu’nun verdiği kararlar kesindir ama Anayasa’nın 59. maddesi değişti. Bu kararlar zaten eskiden de kesindi ama Anayasa Mahkemesi iptal etmişti. Anayasa değişikliği yapıldı ama bu şike ve doping olaylarında uluslararası federasyonlar farklı bir yöntem izliyor. Böyle konularda inisiyatifi üzerlerine alıyorlar. Ulusal federasyonlar işin gereğini yerine getirmezse doğrudan doğruya kendi disiplin talimatlarına göre işlem yapabiliyorlar. UEFA, kulüpler hakkında henüz bir karar vermedi. Şikeye teşebbüs eskiden tam suç sayılıyordu ama artık teşebbüs ve tamamlanmış suç ayrı sayılınca kulüplere ceza verilmedi. Bu aslında 6222 sayılı yasa çıktıktan sonra ilk defa gündeme gelen bir konu ve uygulaması ilk defa olacak. Kesin bir şey söylemek mümkün değil ama şu var ki kararın açıklanmasından sonra UEFA’nın da Türkiye’ye karşı birtakım telkinleri ve uyarıları, hatta talimatları olabilir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası