Ege Postası
Geri

Hastanede öldürülen Dr. Ersin Arslan anıldı

Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te kalp damar cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan’ın bıçaklanarak öldürülmesi ve sağlıkta yaşanan şiddet olayları için ülke genelinde olduğu gibi, Orhangazi Devlet Hastanesi’nde de anma programı gerçekleştirildi....
Hastanede öldürülen Dr. Ersin Arslan anıldı
Haberler / Güncel
17 Nisan 2013 Çarşamba 17:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te kalp damar cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan’ın bıçaklanarak öldürülmesi ve sağlıkta yaşanan şiddet olayları için ülke genelinde olduğu gibi, Orhangazi Devlet Hastanesi’nde de anma programı gerçekleştirildi. Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Op. Dr. Cumhur Kara’nın yanı sıra personelin katıldığı programda, sağlıkta yaşanan şiddete dikkat çekildi.

Orhangazi Devlet Hastanesi personeli, geçen yıl yaşanan cinayetin yıl dönümünde hastane bahçesinde anma programı düzenledi. 17 nisan 2012 tarihinde Gaziantep Devlet Hastanesi'nde kalp damar cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan’ın bıçaklanarak öldürülmesinin yıl dönümünde, ülke genelinde anma programları düzenlendi ve sağlıkta yaşanan şiddete dikkat çekildi.

ORHANGAZİ’DE DE PROGRAM VARDI

Sağlıkta yaşanan şiddet ve doktor cinayetinin yıldönümünde, Orhangazi Devlet Hastanesi’nin bahçesinde de bir anma programı gerçekleştirildi. Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Op. Dr. Cumhur Kara’nın yanı sıra tüm doktorlar ve sağlık çalışanlarının, sendika temsilcilerinin katıldığı hastane bahçesindeki anma programı, geçen yıl öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Ardından, Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Op. Dr. Cumhur Kara günün önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

"SAĞLIKTA ŞİDDETİN SON BULMASINI BEKLİYORUZ"

Op. Dr. Cumhur Kara, hasta-doktor ya da sağlık çalışanı arasındaki olumsuzlukların zaman zaman yaşandığını hatırlatarak, "Günümüzde bir doktorun yetişip uzmanlaşması en az 20-25 yıl anlamına geliyor. Bu kadar zor koşullarda yetişen bir doktorun şiddete maruz kalması, hatta cinayete maruz kalması kabul edilir bir şey değil. Bugüne kadar çok kez sağlıkta şiddet yaşandı. Artık bu şiddetin son bulmasını bekliyoruz." dedi.

Daha sonra tüm doktorlar adına konuşan Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Ragıp Öktengil ise hem hasta ve hasta yakınlarına hem de meslektaşlarına seslenerek, şiddetin önlenmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.





YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası