Ege Postası
Geri

Hatay İl Emniyet Müdürü Kılıç: Emniyet kemeri hayat kurtarır

Trafik kazalarını aza indirgemek ve vatandaşlara emniyet kemerinin önemini anlatabilmek amacıyla Hatay'da similasyon aracı ile etkinlik düzenlendi.    Türkiye genelinde artan trafik kazalarındaki can kaybı ve yaralanmayı en...
Hatay İl Emniyet Müdürü Kılıç: Emniyet kemeri hayat kurtarır
Haberler / Güncel
26 Eylül 2013 Perşembe 14:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trafik kazalarını aza indirgemek ve vatandaşlara emniyet kemerinin önemini anlatabilmek amacıyla Hatay'da similasyon aracı ile etkinlik düzenlendi.

    Türkiye genelinde artan trafik kazalarındaki can kaybı ve yaralanmayı en aza indirmeyi hedefleyen Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, 2013-2014 yılının “Emniyet Kemeri ve Hız Kontrolü Yılı olarak ilan edildiğini söyledi.
Trafik kazalarındaki ölüm ve yaralanma riskini en aza indiren tedbirlerden en önemlisinin emniyet kemeri takmak olduğunun altını çizen Kılıç, "Yapılan araştırmalarda, emniyet kemeri takmakla ölümlerde yüzde 40, yaralanmalarda yüzde 30 oranında azalma olduğu kanıtlanmıştır. Bu bağlamda Başbakanlık Genelgesi ile yürürlüğe giren Trafik Güvenliği Eylem Planında 2020 yılına kadar trafik kazları neticesinde ölüm oranlarının yüzde 50 azaltılması hedefine ulaşılması amacıyla; İçişleri Bakanımızın başkanlığında toplanan Karayolu Güvenliği Stratejisi Eylem Planı Eşdüşüm Kurulu toplantısı yapılmış bu toplantı sonucunda emniyet kemeri takmanın önemi anlatılarak 2013-2014 yılını Emniyet Kemeri ve Hız Kontrolü Yılı olarak ilan edilmiştir." dedi.

    Kılıç, emniyet kemeri simülasyon aracının 29 Eylül Pazar gününe kadar vatandaşların hizmetinde olacağını da ifade etti.

    Etkinlikte simülasyona aracına binen vatandaşlar emniyet kemeri takmanın faydalarını görme imkanına sahip oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası