Hatay'da hayvancılık potansiyeli harekete geçiriliyor
Hatay'da hayvancılık sektörünün geliştirilebilmesi için planlamalar sürüyor. Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, hayvancılığın tarım sektörü için önemli olduğunu, bu alanda potansiyel olmasına rağmen yeterince gelişmediğini söyledi. Lekesiz,...
Hatay'da hayvancılık sektörünün geliştirilebilmesi için planlamalar sürüyor. Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, hayvancılığın tarım sektörü için önemli olduğunu, bu alanda potansiyel olmasına rağmen yeterince gelişmediğini söyledi.
Lekesiz, Hatay'da küçük ve büyükbaş hayvan sayısının artırılması, hayvancılığın arzu edilen düzeye gelebilmesi, yem bitkileri alanının çoğaltılması gibi hedefler ortaya konulduğunu ve planlamalar yapıldığını, süt soğutma tankları alınarak süt birliğine verildiğini belirtti.
Hatay'ın, Ortadoğu'nun ticaret ve tarım merkezi olabilmesi için önlerine hedefler koyduklarını söyleyen Lekesiz, "Bu planın yapılmaya başlandığı yılda süt 50 kuruş iken şimdi bölgemizde süt 85 kuruş oldu. Sebebi; planın çiftçinin eğitimi, fiziksel alt yapı ve üst yapının yapılması, eğitim ve tanıtım gibi konulara ilişkin neler yapılacağı hususlarını kapsaması ve meselenin bütüncül şekilde ele alınması. Bunlar devreye girdikçe veriler ve rakamlar da yükselmeye başladı. Organize Hayvancılık Bölgesi de bütünün önemli parçalarından bir tanesi. Parçalar yerine konuldukça Hatay’ın kırsal kalkınma ve tarımına ilişkin hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Ortadoğu’nun tarım ve ticaret merkezi üssü olmayı hedefliyoruz. Hayvancılık bunun önemli ayaklarından bir tanesi." dedi.
Daha önce, Hatay'ın, GSMH’ye yaptığı katkıyı artırmak, bu potansiyelini harekete geçirebilmesine ilişkin öncelikli sektörlerinde bir yol haritası teşkil etmek üzere; Kırsal Kalkınma ve Tarım Stratejik Planı, Lojistik Köy Master Planı, Turizm Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanmıştı.