Ege Postası
Geri

Hatay'daki gösteriler sürüyor

Hatay'da Ahmet Atakan'ın izinsiz gerçekleştirilen yürüyüş sırasında hayatını kaybetmesinin ardından dün akşam saatlerinde başlatılan protesto gösterileri sürüyor. Atakan'ın bir binanın çatı katından düşerek hayatını kaybettiği...
Hatay'daki gösteriler sürüyor
Haberler / Güncel
12 Eylül 2013 Perşembe 03:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hatay'da Ahmet Atakan'ın izinsiz gerçekleştirilen yürüyüş sırasında hayatını kaybetmesinin ardından dün akşam saatlerinde başlatılan protesto gösterileri sürüyor.

Atakan'ın bir binanın çatı katından düşerek hayatını kaybettiği yerde dün saat 21.00 sıralarında toplanan bir grup, yürüyüş yapmak isteyince polis gruba müdahale etti. Gece boyu kurdukları barikatları ateşe vererek eylemlerini sürdüren grup üyelerinin çoğunluğu gecenin ilerleyen saatlerinde barikatların arkalarından çekilince kalan az sayıda kişi de slogan atarak tekrar barikat kurmaya çalıştı. Güvenlik güçleri TOMA, Akrep ve Şortland araçlarıyla az sayıda göstericiye yeniden müdahale etti.

Armutlu Mahallesi'nde ana cadde üzerinde kurulan barikatları yıkmak ve gruba biber gazı ile müdahale etmek isteyen şortland aracının üzerine atılan renkli boya kurumadan çıkarıldı. Aracın dikiz aynalarındaki boya şişe su kullanılarak çıkarılmaya çalışılırken boyanın hızlı kuruma olasılığı göz önüne alınca araç üzerindeki boya TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile temizlendi.

SİLAHLI KİŞİLERİN BULUNDUĞU İHBARI ALINAN ÇATI KATI BİBER GAZINA BOĞULDU

İzinsiz yürüyüşün başlatıldığı ilk dakikalarda eylemcilerin ellerinde pompalı tüfek bulunduğu ihbarını alan güvenlik güçleri gruba gerçekleştirdikleri müdahale sırasında zor anlar yaşadı. Silahlı kişilerin mahalle girişindeki çatı katında görüldüğü ihbarı üzerine harekete geçen ekipler çatı katına biber gazı sıktı. Çatında bulunan eylemciler ise atılan biber gazlarını yeninden binadan aşağı attı. Çatı katında bulunan kimliği belirsiz kişiler ise polise tuğla, taş ve bilye attı.

KAPSÜLLER SU DOLU KOVAYA BATIRILARAK ETKİSİZ HALE GETİRİLİYOR

Kurdukları barikatın arkasından polise bilye, taş ve ses bombası ile saldıran eylemci grup, polisin kendilerine attığı biber gazı fişeklerinin etkisini su dolu kovalara batırarak yok ediyor. Ön saflarda beklemede kalan ve ellerinde kalın eldiven bulunan eylemciler, fişeği düşer düşmez alarak su dolu kovaların içine batırıyor. Bu sayede grup üyeleri gazdan etkilenmeden eylemlerini sürdürüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası