Ege Postası
Geri

Havajet bursuna büyük ilgi

Özel Havajet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin düzenlediği bursluluk sınavına katılım yoğun oldu. 1000 den fazla öğrenci, Havajet Lisesi'nden burs alabilmek için ter döktü.
Havajet bursuna büyük ilgi
Haberler / Genel
29 Mart 2016 Salı 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geçtiğimiz yıl 110 öğrenci aldıklarını, bu yıl ise 100 öğrenci alacaklarını belirten Özel Havajet Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi, hedeflerinin Havajet'i seçen öğrencilere en kaliteli eğitimi sunmak olduğunu söyledi.

Kaliteyi en üst düzeyde tutmak adına önümüzdeki eğitim-öğretim yılında 100 öğrenci almayı hedeflediklerini kaydeden Çelebi, "Eğitimin kalitesi ve donanımlı öğrenciler yetiştirmek, bizim için önde gelen değerler. Hem geniş düşünebilen, vizyon sahibi, hem de proje üretebilen eğitimcilerden oluşan bir kadroya sahibiz. Bu kadronun bilgi birkimini de öğrencilerimize eksiksiz aktarmak adına var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

İş bulmanın her geçen gün zorlaştığı şartlarda kalifiye elemanların öneminin daha da arttığına dikkat çeken Mehmet Çelebi, düzenledikleri bursluluk sınavıyla havacılık sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencilere önemli bir fırsat sunduklarını dile getirdi.

Geleceğin sektörünün havacılık olduğunun altını çizen Çelebi, sektörde her yıl 10 bin kişilik istihdam açığı bulunduğunu ve 3'üncü havalimanının açılmasıyla birlikte bu rakamın daha da büyüyeceğini vurguladı.

Havacılık sektöründe İngilizce'nin büyük önem taşıdığını ve Havajet bünyesinde İngilizce dil eğitimine çok önem verdiklerini aktaran Mehmet Çelebi, haftada 12 saat kur sistemi ile eğitim verdiklerini; her yaz Malta'da dil okulu ile teorinin pratiğe çevrilmesini sağladıklarını sözlerine ekledi.

Havacılık Lisesi'nden mezun olan bir öğrencinin askeriye bünyesinden özel sektöre çok sayıda alanda iş imkanı bulduğunu hatırlatan Çelebi, tüm öğrencilere ve velilere Havajet Lisesi'nin bir parçası olmaya karar verdikleri için teşekkür etti.


FARKIMIZ VİZYONUMUZDA

Dünyada havacılık eğitimi veren 9 lise olduğunu, bunlardan sadece birinin Amerika'da, diğerlerinin ise Türkiye'de bulunduğunu ifade eden Çelebi, sözlerine şöyle devam etti: "Okul olarak en büyük farklılığımız vizyon sahibi olmamız. Bu konuda çok idealist davranıyoruz. Dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden Airbus ile bir sözleşme imzalayarak bir ilke imza attık. Havajet Uçak Bakım Bölümü öğrencileri bu yıl yaz stajı için Fransa Toulouse'a gidecek ve okulda edindikleri teorik bilgileri uygulama imkanı bulacaklar. Lise düzeyinde dünyada bir ilk yaşanacak."


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası