Ege Postası
Geri

Havza sorunu meclis gündeminde

Tahtalı Havza Barajı'ndaki kaçak yapı ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen Aykut Erdoğdu, konu hakkında önerge verecek
Havza sorunu meclis gündeminde
Haberler / Güncel
6 Ağustos 2013 Salı 09:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Yeni Asır gazetesi'nden Fatih Abacıoğlu'nun haberine göre Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda bulunan ve imar planlarında depo olarak görülmesine karşın, kolej yapılacağı öne sürülen inşaat çalışmaları, CHP Genel Merkezi tarafından inceleme altına alındı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziemir'deki Tahtalı Su Koruma Havzası'na yaşananları incelemesi amacıyla İstanbul Milletveki Aykut Erdoğdu'ya talimat verdi. Erdoğdu, incelemenin tamamlanmasının ardından TBMM'de soru önergesi vereceğini söyledi. Sorunun CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafek Pavey'e iletildiği, Pavey'in de konuyu Genel Başkan Yarımcısı Gökhan Günaydın ile görüşeceği öğrenildi.

Araştırma yapılıyor
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tahtalı Su Koruma Havzası'ndaki sorunu çözmeleri yönünde talimat verdiğini söyledi. Konuyla ilgili kendisinin görevlendirildiğini dile getiren Erdoğdu, "Tahtalı Su Havzası'ndaki su koruma alanında kaçak bir yapılaşma olduğu Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na iletildi. Başkanımız bu şikayeti araştırmamı ve soru önergesi hazırlamamı istedi. Danışman arkadaşlarımız konuyu araştırıyor. En yakın zamanda İçişleri Bakanlığı'na soru önergesi vererek, izahat isteyeceğiz" dedi. CHP'li Erdoğdu, "CHP olarak Türkiye'deki su havzalarında yapılaşmaya karşı olduğumuzun bilinmesini istiyorum. İzmir'deki sorunu araştırıyoruz. Başta İstanbul olmak üzere tüm şehirlerimizdeki su koruma havzalarının korunmasını savunuyoruz" diye konuştu.

Duman: Çok şikayet var
Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Duman, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla igili ifadeye çağrıldığını belirterek, "Sayın Başsavcımız Fen İşleri'nden sorumlu Belediye Başkan yardımcısı sıfatıyla beni ve birkaç bürokratı ifade vermek için çağırdı. Biz de gerekli her şeyi kendilerine anlattık. Bu yapıyla ilgili bize çok şikayet geldi. Biz de rahatsızız. Ancak yapının sahibi, encümen kararlarıyla ilgili İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Dava halen devam ediyor. Davanın sonucuna göre uygulama yapılacaktır" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise0, "Yapının bulunduğu alan Uzun Mesafeli Koruma Alanı içinde bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayından itibaren Gaziemir Belediyesi'ne defalarca yazı yazıldı. 'Tespitin ardından gerekeni yapın' dedik. Yapılan incelemelerin ardından yıkım kararı alındı. Ancak yetki Gaziemir Belediyesi'ne ait" diye konuştu.

Firma dava açtı
Gaziemir Belediyesi, Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda depo olarak kullanılabilen yapının projeye uygun hale getirilmesi amacıyla Nisan'da 1 aylık süre verdi. Bu sürenin dolmasının ardından firmaya belediye encümeni kararıyla İmar Kanunu'nun 42. maddesine göre para cezası kesildi. Bu cezanın ardından inşaat faaliyetlerine devam eden firmaya bu kez İmar Kanunu'nun 32. maddesi işletilerek yıkım kararı verildi. Ancak firma, belediyenin almış olduğu yaptırımların iptali yönünde İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası