Ege Postası
Geri

Hayvanlara Özgürlük Platformu'ndan miting çağrısı

Hayvanlara Özgürlük Platformu, 17 Eylül pazar günü büyük İzmir mitingi için çağrıda bulundu. Kısırlaştırmanın bir hak olduğunu hatırlatan üyeler, hayvanlarla ilgili sorunlara dikkat çekmek için ses yükseltecek.
Hayvanlara Özgürlük Platformu'ndan miting çağrısı
Haberler / Güncel
14 Eylül 2023 Perşembe 16:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hayvanlara Özgürlük Platformu, 17 Eylül pazar günü büyük İzmir mitingi düzenliyor. Hayvanlarla ilgili yaşanan sorunlara dikkat çeken platform, 'hayvan hakkını yok sayana oy yok' ifadelerini kullandı. İzmirlileri pazar günü dayanışma için mitinge çağıran platform üyeleri kısırlaştırmanın önemine dikkat çekerek, " Sayın Cumhurbaşkanımız ve bütün siyasilere sesleniyoruz, hayvanları toplamak çözüm değil hayvan sayısında patlama yaşatacaktır!  Tek çözüm kısırlaştırma seferberliğidir!" dedi. 

Hayvanlara Özgürlük Platformu tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Hayvanlarla ilgili yaşanan sorunların bütün kaynağı 5199 Sayılı Kanun yükümlülük verdiği halde kısırlaştırma yapmayan belediyelerdir!
Kanunun 6. MADDESİ tamamen kırmızı çizgimizdir!
6.Madde müşhade yerlerinde rehabilite edilen ,kısırlaştırılan ve aşılanan hayvanların kayıt altına alındıktan sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır'' hükmünü içermektedir. Bu madde ile birlikte sokak hayvanlarının doğal yaşam alanı olan sokaklarda yaşaması belirlenmiştir.

Son zamanlarda bazı valilikler tarafından sokak hayvanlarının toplatılması ile ilgili endişe verici  açıklamalar yapılmaktadır. Sokaklarda yaşayan canların artmasının tek sebebi kısırlaştırma yapmayan belediyeler olduğu için belediyelerin suçu hayvanlara kesilerek, hayvanların devasa barınaklara toplanması çözüm değil, kısırlaştırma olmadığı için hayvan sayısında patlama yaşatacaktır.

Ülkemizde sayıları 1389 belediyenin yalnızca 200’nde bakım evi kurulmuştur. Bunlarımda çoğunda veteriner hekim ve kısırlaştırma yoktur. Tek yaptıkları şehirden hayvanları toplayıp bir kısmını barınaklarda aç susuz bırakıp birbirlerini yedirmek ve büyük çoğunluğunu komşu şehirlerin sınırlarına atmak olmuştur. Buralarda kontrolsüz üreme artarak devam etmektedir.

Hayvanları koruma kanunu kapsamında nüfüsu 75 binin üzerinde olan tüm belediyelere bakım evleri kurma zorunluluğu getirilmesine rağmen pek çok belediye bakımlerinin inşası konusunda bir çalışma başlatmamıştır.

Hayvanlar Allah'ın Dilsiz kullardır onları korumak hepimizin görevidir hem dinimizce  emredilmiştir hemde ülkemizin anayasaları ile korunamaktadırlar. Bu konuda tavrımız çok nettir oy hakkı söz hakkı yok diye bu canlarımızı hor görenler!
UNUTMAYIN!!!!
HAYVAN HAKKINI YOK SAYANA OY YOK !

Bakım Evleri olan belediyelerin bakım evleri ölüm kamplarından bir farkı yoktur..Ülke genelinde bakımevlerinde hayvanlar açlıktan ,hastalıktan ve bakımsızlıktan ölmektedir. İddia ediyorum ki ülkemizde skandalla gündeme gelmemiş tek bir belediye barınağı yoktur.Devletin Bütçeleri ile yapılmış olan ölüm kamplarının Örnekleri saymaklar bitmez. Konyada barınağında yaşanılan kürekli katliam hala hafızalarımızdan silinmedi.Elbistanın Ruhsatsız  barınağında besleme yapmaya gittiğimiz sırada yavru köpeklerin açlıktan birbirini yediklerini unutmadık.Barınaklarda doğum yapan köpeklerin yavrularını yiyen köpekleri unutmadık..Adana barınağında yaşanan skandalları hepimiz biliyoruz.biraz yakınımızda alanya barınağında yaşananlar.Tüm illerdeki barınakların ne durumda olduğunu çok iyi biliyoruz bilmeyenler lütfen Arama motorlarına barınak rezaleti yazsınlar  karşılarına  tam 103.000 bin sonuç çıkmaktadır..Korkunç bir rakam. Sevgi Dini Merhamet Hoşgörü dini olarak göğsümüzü kabartıyoruz fakat Neyazık ki  Her Gün hayvana şiddet ve işkence vakaları ile  hayvan ölümleri ile Gündeme gelen barınak haberleri vicdan sahibi tüm toplum bireylerinin kanayan yarasıdır. Sokak hayvanlarının yeri Adı üstünde sokaklardır.. Tek Çözüm Tedavi Kısırlaştır Aşılat Yerinde Yaşat mantıgı olmalıdır.

Sokak hayvanlarını Toplamak bir çözüm olsaydı geçmiş tarihimizin de kara lekesi olan binlerce köpeğin toplatılıp atıldığı hayırsız ada çözüm olurdu. . Barınaklarda  bu masum canların Damar yollarına  Çamaşırsuları enjekte Edilerek öldürmek değil .. Sokaklarda yaşayan Canların Popülasyonunu kontrol altına almanın  Çözümü Tek Çözüm Kısırlaştırmadır !

Tarım orman bakanlığı 2023 yılı için Sokak Hayvanlarının Kısırlaştırılmana Tam 3 Milyar liralık bir bütçe ayırdı. 3 milyar liralık bütçe ile en az 1.500.000 milyon hayvanımız kısırlaştırılıp doğal ortamlarına salınarak popülasyon normale döndürülebilirdi. Peki buradan ilgili kurumlara soruyorum Sokaklarda yaşayan canların kısırlaştırılması için ayrılan 3 milyar liralık ödenek nereye kullanıldı  2023 yılının son çeyreğine girdiğimiz şu dönemde kaç köpek kısırlaştırıldı ?

Son zamanlarda basında  ve sosyal medyada'da özellikle sokaklarda yaşayan canlar ile ilgili  topluma korku, panik ve nefret söylemleri ile algı çalışması yapan grupların 'insan hakları ile en ufak bir ilgisi yoktur..Hayvanları Zehirlemeye Katletmeye marjinal fikirler ve formüllerler ilerü sürerek hayvanları katletmeye yönelik çalışmalar yaptıkları aşikardır.. Bu Grupların Bireysel Silahlanma çağrılarıda açıkca suça teşviktir.

Güvenli bir yaşam..  toplumdaki kesimleri birbirine karşı düşmanlaştırarak bu tarz nefret ve kutuplaşma iklimini besleyerek yaratılmaz.

Toplumda her Geçen gün artan hayvanlara şiddet olaylarına hepimiz şahit oluyoruz ...Sakarya Sapanca'da 4 bacağı ve kuyruğu kesilen yavru bir köpeğin yaşadıklarını çektiği acıları kaç kişi biliyor ?? Çanakkale'de yaşanan yangından kaçmaya çalışan yabani hayvanların avcılar tarafından vurulduğunu kaç kişi biliyor ?
Av spor değil CİNAYETTİR ve YASAKLANMALIDIR!

Kaçak üretim ve hayvan satışı kesinlikle yasaklanmalıdır!

Hayvan deneyleri ve hayvanat bahçeleri toplumun kanayan yarasıdır!
Acil çözümler üretilmedir! Bizler HAYVANLARA ÖZGÜRLÜK PLATFORMU olarak 
 Sayın Cumhurbaşkanımız ve bütün siyasilere sesleniyoruz, hayvanları toplamak çözüm değil hayvan sayısında patlama yaşatacaktır! 
Tek çözüm kısırlaştırma seferberliğidir!"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası