Ege Postası
Geri

Hedefleri ayrı uçaklar mıydı'

Saldırganların Glock tabancalar taşıdıklarını belirten bir yetkili, “Belki de her biri ayrı ayrı uçaklara yerleşip eylem yapacaklardı” ifadesini kullandı
Hedefleri ayrı uçaklar mıydı'
Haberler / Güncel
1 Temmuz 2016 Cuma 08:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul’daki saldırıyı gerçekleştiren IŞİD mensubu 3 teröristin kimliklerinin tespitinde önemli aşama kaydedildi. Saldırganlarının hedefinin havalimanın içine kadar, hatta uçaklara kadar gitmek olduğunu, bu amaçla poşet içinde Glock tabancalar taşıdıklarını belirten bir yetkili, “Belki de her biri ayrı ayrı uçaklara yerleşip eylem yapacaklardı” ifadesini kullandı.

Yetkili, WhatsApp mesajıyla destek isteyen güvenlik görevlisinin, gelmelerini beklemeden ‘sanki yolcuymuş gibi’ kimlik sorarak teröriste yanlış şekilde müdahale etmesine rağmen, bu müdahalesiyle teröristlerin eylem planlarını bozduğunu ve daha büyük kayıplar verilmesine engel olduğunu belirtti. Kaynak: Habertürk

Rakka’dan 1 ay önce geldiler

Amerikan CNN kanalına konuşan Türk yetkililer, havalimanı saldırganlarının, Suriye’nin Rakka bölgesinden geldiği ve IŞİD liderliğinin planlamada yer aldığına dair güçlü kanıtları olduğunu söyledi.

Buna göre Rus, Özbek ve Kırgızistan vatandaşı olan 3 saldırganın yaklaşık 1 ay önce Rakka’dan geldikleri, saldırıda kullanılan intihar yelekleri ve bombaları da birlikte getirdikleri tahmin ediliyor. Bir yetkili, saldırı için “Epey iyi planlanmış ve IŞİD liderleri de yer almış” dedi.

CNN’e saldırıyla ilgili yorumda bulunan ‘IŞİD: Terör Ordusunun içinde’ isimli kitabın yazarı Michael Weiss, “IŞİD’in içinde en zor tugaylardan biri Özbek tugayıdır. IŞİD’de yer almış ya da IŞİD için savaşmış olanlara sorun. Eski Sovyet Cumhuriyetleri’nden gelenler en katı ve ölüme hazır kişilerdir” dedi.

 

Rusya: Bizde Osman Vadinov yok

İstanbul Atatürk Havalimanı’na saldıran canlı bombalardan birinin Çeçen asıllı Rus vatandaşı Osman Vadinov olduğu haberleri üzerine Rusya’dan bu kişiyle ilgili yalanlama geldi.

 İnterfaks ajansına açıklama yapan Rusya’nın Kafkas bölgesi Emniyet Müdürlüğü şu bilgiyi paylaştı: “Çeçenistan’da hiçbir zaman Osman Vadinov adında bir kişi yaşamamıştır. Üstelik verilen soyadı Vadinov da Çeçen değil. İkinci sanık Ahmet Çatayev’e gelince; bu kişi Rusya tarafından da aranıyor.

Son olarak 2012 yılında Gürcistan sınır bölgesinde Gürcü muhafızlar tarafından ele geçirilen Çatayev’in iadesini istemiştik. Ancak Gürcistan terörizm suçundan aradığımız bu kişiyi bize teslim etmeyeceğini bildirdi. Çatayev, bizdeki bilgilere göre Kafkas Emirliği olarak tanınan oluşumun liderlerinden Doku Umarov’un Avrupa temsilcisi.

İŞTE CANLI BOMBA ÇEÇEN OSMAN

2011 yılında bu kişi Bulgaristan-Türkiye sınır bölgesinde Bulgar güvenlik güçleri tarafından tutuklanmıştı. Bulgaristan’ın Hasköy şehri mahkemesi Rusya’ya iade kararı almış, ancak ardından Filibe’deki üst mahkeme insan haklarına atıfta bulunarak kararı bozmuştu.”  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası