Ege Postası
Geri

Hem Başbakan'a hem Yıldırım'a...

İlçe belediyelerin projelerine katkı sunmaya devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da merakla beklenen iki tesisi daha hizmete açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi’nin ortak hizmet projesi olan “Çok amaçlı sosyal kompleks” ile Yeni Mahalle Düğün Salonu’nun açılış töreninde söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hedefinde yine AK Partili rakibi Binali Yıldırım vardı. Eski Bakan Yıldırm’a “Uzaktan davul çalmayı bırakın, İzmir’e ne yaptınız, onu anlatın” diyerek seslenen Kocaoğlu, operasyonlarla çalkalanan hükümete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetemediniz, konuştukça geriye gidiyorsunuz” dedi.
Hem Başbakan'a hem Yıldırım'a...
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Ocak 2014 Çarşamba 14:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Aliağa’da gerçekleştirilen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı’nın yan sıra, CHP İl Yönetimi, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin ve meslek odalarının temsilcileri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Törenin açılışında tesisin temelini atan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun telgrafı Aliağalılar tarafından “Başbakan Kemal” sloganları ile karşılık buldu.

“İZMİR’E NE YAPTIN, ONU ANLAT”

Aliağa halkının “İzmir seninle gurur duyuyor” ve “İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak” sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın seçim çalışmaları sırasında belediyeye yönelik eleştirilerine cevap vererek, “Yerel seçim sürecine giriyoruz. ‘Hizmet yapacağız, siyaset yapmayacağız, biz hizmet adamıyız’ diye ortaya çıkıldı. İzliyoruz ve biten projelerimizin açılışını yapıyoruz. Nasıl yürüdüklerini görelim, ne söz söyleyeceklerini görelim diye bakıyoruz. ‘Hizmet adamıyız’ diyorlar, -hop- yerel yönetime sataşıyorlar. ‘Hizmet yaparız’ diyorlar, işleri manidar oluyor. 15 yıldır CHP belediyesi hizmet yapmamış. Bunlar gelmişler 11 yılda çok hizmet yapmışlar. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. İzmir’e gelip büyükşehir adayı olacaksan İzmir’deki hizmetini anlatacaksın. 11 senedir İzmir’e ne yaptı? Ne kadar para harcadın hükümet ve bakanlık olara? Hükümetin yapması gereken projeleri ne yaptın, onu anlatacaksın. Ben İzmir’e şunu şunu yaptım diyeceksin. Kalkınmaya yaptığın katkıyı anlatacaksın. Bölünmüş yol yaptım, hizmet adamıyım demek boş laftır” diye konuştu.

“İZMİRLİYİ KANDIRAMAZSINIZ…”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente hükümetten daha fazla yatırım yaptığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu “Devletin rakamlarını söylüyorum, 11 yılda 5 milyar 300 milyon lira yatırım yapmışlar, biz 6 milyar küsur yatırım yapmışız. Bir belediye, koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nden fazla yatırım yapar m? Düne kadar bu kente şaşı bakan, bugün hiç bakmayan kişi ve kişiler gelir de ‘hizmet adamıyım’ diye belediye başkan adayı olur m? Bizim gözümüz kör m? İzmirli bakmasını biliyor, güzel, doğru, içten, gönülden ve yürekten bakıyor. Kimin ne yaptığını ve yapmadığını herkesten iyi görüyor. Bugüne kadar ki seçimlerde, seçimin seviyesini düşürmedik. Kimsenin burnu kanamadı. Şimdi bir telaş içinde, homurtuyla, panikle İzmir’e geldiler. Siyaset, rahat yapılacak bir sanattır. Severek yapılacak bir iştir. Siyaset, insanı severek olur, cebini severek olmaz. İzmir’e ne yaptığını anlatacaksın. Somut konuşacaksın” dedi.



“ANKARA VE İSTANBUL METRODA HAVLU ATTI”

“Ankara ve İstanbul’da belediyeler havlu attı” diyerek metro kıyaslaması da yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir metrosunu tamamen kendi kaynakları ile bitirme aşamasına geldiklerini kaydederek, “Belirlenen yeni güzergahlar için hükümet kaynak ayırmadı. İstanbul ve Ankara belediyeleri, ‘metroyu yapamıyoruz’ diyerek havlu attı. Ulaştırma Bakanlığı’na yarım metrolar devredildi. Biz ‘Bu metroyu bitireceğiz, siz de projeleri hazır güzergahları yapın’ dedik. Ankara’da metro yatırımı için Bakanlık bütçesine 3 milyar 800 milyon TL para konmuş. İstanbul’da 4,5 milyar TL para koydular. İzmir’de sadece Otogar- Basmane Garı arasında hızlı tren geçişi için 17 milyon TL para ayırdılar. Başka bir proje yok. Bu da İzmir için değil. Yarın akıllarına gelir de buradan yüksek hızlı trene temel atarlarsa, onun parası. Nasıl oluyor bu i? Biz neyi? Göğsümüz kabararak vergimizi veriyoruz. Görevimizi yapıyoruz. Karşılığında belediyeden daha düşük yatırım alıyoruz” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM’A BACANAK ÇIKIŞI: BİZİM AĞAMIZ, PAŞAMIZ YOK DİYE…

Başkan Kocaoğlu, İzmir’deki liman operasyonu kapsamında göz altına alınan ve serbest bırakılan Binali Yıldırım’ın bacanağı Cemalettin Haberdar ile ilgili de şok bir çıkışın altına da imza atarak, “Allah kimsenin başına vermesin, biz de sıkıntılı günler geçirdik. Yüzümüzün akıyla çıktık. Arkadaşlarımız içeride yattı. Ben Paris’teyken belediyeye operasyon yapıldı. İlk uçakla geldim. Çok manidardır ki ülkemizde anormal olaylar yaşanıyor. Ağan varsa, paşan varsa, arkanda gücün varsa, ne suç ne günah, hepsi af oluyor. Arkan yoksa suçun olsa da olmasa da hem suçlusun hem günahkarsın. Böyle devlet olur m? Yolsuzluk yapmışsın ya da yapmamışsın. Ben çözüm makamı değilim, beni ilgilendirmez. Görüntüsü var, jammeri var. Bu Aziz Kocaoğlu denilen adam eşiyle beraber ilk uçağa binip, hemen Paris’ten gelip belediyeye giriyorsa, operasyon günü İstanbul’da gece 02.00’de evinden çıkan, Sivas’ta grip olup adam, Cuma günü nöbetçi mahkemeye teslim olmaz. Yolsuzluk yokmuş, yol yapıyorlarmış. Neyin yolunu yapıyorsu? Bunu herkese anlatırsın ama İzmirliye anlatamazsın. Konuştukça daha da gerilere gideceksiniz. Müdürleri, savcıları görevden almakla, koskoca Türkiye Cumhuriyeti yönetilemez. Yönetemeyeceksiniz, yönetemediniz zaten. Bir başbakan devlet içinde paralel devlet var der m? Paralel devlet varsa,onu yaratan başbakan, onun mağdurunu oynar m? Bu millet bunu yer m? Ayıptır. 76 milyon vatandaşla dalga geçmektir. Gözünün içine baka baka hakaret etmektir. Uzaktan davul çalmayacaksın. İzmir’e ne yaptığını anlatacaksın. Sana İzmir oy verecek. İzmir’in belediye başkanı olmaya geldin. Ben bu kente ne yaptığımı anlatıyorum. Sen de anlatacaksın. Bir milletvekili çıkıyor 15 milyar lira yatırım yaptık diyor. Başbakan 21 milyar lira diyor. Sen de at, dilin kemiği yok” dedi ve Büyükşehir operasyonları ile son gelişmeleri kıyasladı.

“İZBAN İÇİN KAÇ PARA HARCADINIZ'”

Hükümet ile ortaklaşa yapılan Aliağa- Menderes Raylı Sistem Projesi için Büyükşehir Belediyesi’nin 700 milyon TL harcadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu “Siz de çıkartın kardeşim, bakalım kaç para harcadını? Bunun belgesi n? Kaç para harcadını? Aliağa- Menderes’i yaptık diyorlar. Yapmadınız. Atatürk’ün kamulaştırdığı hattın Büyükşehir ile ortak kullanımına izin verdiniz. Vermeseydiniz kardeşim. Bu insanın başına kakılır m? Bu konuşulur m? Paranın yüzde 90’ını biz harcamamıza rağmen, beraber yaptık diyoruz. Devlet kuralları bunu gerektirir. O izni de nasıl aldığımı bir ben biliyorum bir rabbim biliyor” sözleri ile hükümete yüklendi.



“O MALLAR YEREL İDARENİNDİR”

Kocaoğlu, Binali Yıldırım’ın, seçim çalışmaları sırasında gezdiği ilçelerde ve son olarak da Kınık’ta kendisini eleştirmesine, “Kınık’a gitmiş, buranın arıtması olmadığını söylemiş. Arıtmasız yer olur mu bu çağd? Kınık Belediyesi’nin durumu malum. Gediz’de problemimiz var. Kirleniyor, ovamızı ve denizimizi kirletiyor. Su ve Orman Bakanı, 2012 yılında burada balık tutacaklarını söyledi. Ne balık, ne başka bir şey yapıldı. Ben de Menemen arıtma tesisi için Su ve Orman Bakanı’nı çağırdım. Kemalpaşa’yı da Binali Bey’e açtırdım. Gediz’deki arıtma görevimi bitirdim. ‘Geriye kalan Manisa ve Uşak problemlerini de sizin halletmeniz gerekir’ dedim. Tıs! Köyleri geziyorlar, ‘yol yok’ diyorlar. Özel İdare’nin tüm yetkileri ve bütçesi valilik kanalıyla kullanılır. Bu parayla bölünmüş yol yapılır, bakan gelir açar. Her proje bu paradan yapılır, bakan gelir açar. O para kırsal ve köyler için belediye hizmetleri götürmek içindir. Kurum şimdi tasfiye ediliyor. Malların dağıtılmasına sıra geliyor. İl Genel Meclisi Başkanı 6 defa karar aldı. Sümerbank arazisi için valiliğe bildirdi. Gitti, geldi... Bu köylere biz hizmet götüreceğiz. Bunlar yerel sermaye, İzmirlinin malı. Bu malları bize vereceksiniz kardeşim. Tek parti döneminde valiler partiye bağlıydı. Yarışta çelişiyorlar. Zaman zaman ters düşüyorlar. Problem yaratıyorlar. Bunların hepsi düzelecek. Hizmet, bu kentte yaşayan insanların lokmasını büyütmek için. Bunu yapıyoruz. Bunu amaçlıyoruz” diyerek yanıt verdi.

“YEREL SEÇİMLERDE OYUNUZA SAHİP ÇIKIN”


Kocaoğlu son olarak, “Birlik beraberlik içinde olalım, şer güçleri bozalım. Yoksa işimiz çok zor. Biz sabırlı milletiz. Kolay kolay ayağa kalkmayız. Sabırla bekleriz ama ayağa kalktığımız zaman da 100 yıllık işi 1 yılda yaparız. Oturmayız. Şimdi ayağa kalkma zamanı. Şimdi ülkeyi böyle bir yönetim anlayışından kurtarma zamanıdır. Sandıklarımıza ve oylarımıza sahip çıkacağız. 12 saat nefer olacağız. 30 Mart günü nefer olacağız ki aydınlığı yakalayalım” diyerek sözlerine son verdi ve “Yerel seçimlerde sandıklara sahip çıkın” çağrısında bulundu.

KOCAOĞLU SIFIR ÇEKTİ

Yeni açılan sosyal tesislerin Bowling Oyun Salonu’ndaki ilk oyununu da Başkan Kocaoğlu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz oynadı. Tahir Şahin’in kazandığı müsabakada Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu yaptığı iki atış sonrasında sıfır çekti.

ALİAĞA’DA “İKİSİ BİRARADA” AÇILIŞ

2 Kasım 2012 tarihinde temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte atılan tesisin açılışı da yoğun katılımla gerçekleşti. Eski belediye düğün salonunun yerine 4 bin metrekare inşa edilen 2 kapalı alana sahip tesiste bin 500 kişilik düğün salonu, 200 kişilik sinema salonu, gençlik sosyal alanları, Teras Cafe, Kış Bahçesi, ve bünyesindeki restoran ile ilçeye hizmet verecek. Yeni Mahalle’de temeli Aziz Kocaoğlu tarafından 17 Nisan 2013’de atılan Yeni Mahalle Düğün Salonu ise toplam 8 ayda tamamlandı. 2 bin metrekare kapalı, 7 bin metrekare açık olmak üzere 9 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak olan tesis mahallenin cazibe ve yaşam merkezi olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası