Ege Postası
Geri

Hemşirelik hizmetleri elektronik ortamda

SAĞLIK Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı 14 hastanede hemşirelik hizmetleri kayıtları elektronik ortama alındı. Türkiye'de bir ilk olduğu belirtilen bu uygulama ile hasta güvenliğinin en üst düzeyde tutulması, hasta merkezli bakım hizmetinin sunularak hasta memnuniyetinin yükseltilmesi amaçlanıyor.
Hemşirelik hizmetleri elektronik ortamda
Haberler / İzmir
21 Eylül 2015 Pazartesi 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geliştirilen web tabanlı modül ile hekimin hastası için planladığı tedavi hemşireye uyarı mesajı olarak giderken, hemşire kendi ekranından hastasıyla ilgili arayüzü görebiliyor. Tedavi ve takiplerini uygulayıp kayıt altına alabiliyor. Uygulanan bu modülle daha güvenli ve hızlı sağlık hizmeti, daha kolay verilebilir hale geliyor. Temel olarak hasta güvenliğinin sağlanması amaçlanan hemşirelik hizmetleri modülü ile hasta bakımında kalitenin arttırılması, hasta merkezli bakım sağlanması, doğru veri toplanarak doğru kayıt yapılması, bilgi güvenliğinin sağlanması, olası hataların önüne geçilmesi gibi pek çok konuda fayda sağlanabiliyor.

Hemşirelik hizmetlerinin Sağlık Hizmetleri Kayıt Sistemi'nde en büyük payı oluşturduğunu dile getiren İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, "Hemşirelik hizmetleri sadece hasta bakımı ile sınırlı kalmamakta, ba­kım ve tedavi hizmetlerinin kayıt edilmesi ve düzenlenmesi hizmetlerini de kapsamaktadır. Hemşirelerin iş yükünün ne denli çok olduğunu göz önüne alırsak kayıt işlemleri iş yüklerinin oldukça artmasına neden olmaktadır. 'Hemşirelik Hizmetleri Modülü', elektronik ortamda verilerin kayıt edilmesini sağlayarak hemşirelik mesleğinin hizmet kalitesini yükseltmiş, hasta ve çalışanlara pek çok konuda yarar sağlamıştır. Bu modülün hayata geçmesinde emeği geçen Genel Sekreterlik ve hastane çalışanlarımızla birlikte özellikle de bunu uygulayan hemşirelerimize teşekkür ederim" dedi.

Hastanın yatış gününden itibaren tüm bakım, uygulama ve değerlendirmelerinin, hazırlanan modül üzerinden yapıldığı sistemde, hastaya ayrılan zaman artarken bakım kalitesinin yükselmesi de sağlanıyor. Önceden hasta dosyasında bulunan kağıt üzerindeki kayıtlarda karalama, silme, kaybolma gibi sebeplerle oluşabilecek sorunlar böylece ortadan kalkıyor. Modül sayesinde hemşire izlem notlarının sürekliliği sağlanırken, kayıtlara erişim de kolaylaşıyor. Kayıtların elektronik ortama alınması ve Genel Sekreterliğe bağlı tüm hastanelerde kullanılması ile birlikte hizmette standartlaşma sağlanırken, hemşirelik hizmetleri daha değerlendirilebilir, denetlenebilir hale geliyor. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası