Ege Postası
Geri

Hentbolda şok İzmir Büyükşehir düştü

Hentbolda İzmir Büyükşehir Belediyespor küme düştü
Hentbolda şok İzmir Büyükşehir düştü
Haberler / Spor
30 Mayıs 2015 Cumartesi 14:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR hentbolunun lokomotif takımlarından İzmir Büyükşehir Belediyespor, 9 senedir mücadele ettiği Erkekler Süper Ligi'ne veda etti. Play out maçlarında Gençlerbirliği, Antalyaspor, Selçuklu Belediyesi, Ankara Koleji ve Anafen Koleji'ne mağlup olarak bitime bir maç kala umutlarını yitiren mavi beyazlılar, 2005-06 sezonun ardından yeniden 2'nci Lig'e döndü. Süper Lig'de 2007-2008 sezonunu yabancı oyuncu oynatmadan şampiyon tamamlayarak İzmir'e bir ilki yaşatan, 2008-09 ve 2009-10'da Türkiye Kupası'nda final oynamayı başaran İzmir Büyükşehir Belediyespor, 30'u aşkın sporcuyu da çeşitli yaş kategorilerinde milli takımlara kazandırdı.

Avrupa'da bir dönem fırtına gibi esen İzmir Büyükşehir Belediyespor, 2007-08 ve 2010-11'de Kupa Galipleri Kupası, 2009-10'da ise Şampiyon Kulüpler Kupası'nda boy gösterdi. 2010-11'de Yunanistan'ın AEK takımını eleyen İzmir Büyükşehir Belediyespor, tarihinde ilk kez 4'üncü tura çıktı. İzmir ekibine ilk Süper Lig şampiyonluğunu yaşatan teknik direktör Süreyya Işıldak, bu kez küme düşme acısını tattı. Kulübün gelecek sezon yeniden Süper Lig'e yükseleceğini inandığını söyleyen Işıldak, "Sezon başında birçok oyuncumuzu 1'inci Lig şampiyonu Göztepe'ye verdik. Güçlü altyapımızla yeniden eski günlerimize döneceğiz" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası