Ege Postası
Geri

Herkes sildi, Bornova Ata'nın adını verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi ortaklığında yapımı tamamlanan 2 bin 500 izleyici kapasiteli Bornova Atatürk Spor Kompleksi düzenlenen törenle resmen kapılarını açtı. Herkes sildi, Bornova Ata'nın adını verdi
Herkes sildi, Bornova Ata'nın adını verdi
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Mayıs 2016 Salı 11:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-  Bornova Atatürk Spor Kompleksi'nin resmi açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, inşaat süresiyle kısıtlı arazi tahsisi yapılması şartıyla, Menderes ve Örnekköy'de iki stat ve spor kompleksi yapma  sözünü bir kez daha yineledi. Sporun siyasetten ayrılması gerektiğinin altını bir kez daha çizen Başkan Kocaoğlu, "Bugüne kadar hiç sözümden dönmedim. Hayatımın en büyük bölümünü geçirdiğim,  her şeyimi borçlu olduğum Bornovalılar'ın huzurunda bu konuştuklarım taahhütümdür" dedi.

Bornova Altındağ’da hizmete açılan tesis için düzenlenen törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ev sahibi Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla’nın yanı sıra, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü, meslek odası ve derneklerin temsilcileri, eğitim, spor ve ekonomi dünyasının önde gelen isimleri ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

KOCAOĞLU’NDAN STAT MESAJLARI

Tesisin açılış töreninde “Bornova sizinle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde kürsüye çıkarak halka seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye tarafından hayata geçirilen spor yatırımlarını özetledi ve 30’u aşkın tesisi hizmete açtıklarını söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir stadyumları konuşuyor. Kent gündemini 3 senedir statlar işgal ediyor. Stadyumlar konuşuladursun, polemikler yaratıladursun, stadyumlar siyasete alet ediledursun, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova Stadı’nı bitirdi. Tire’de temeli atılan 14 bin 500 kişilik stadımıza da devam ediyoruz. Stat yapmak üzere yolumuza devam etmeye hazırız. Menderes’te 130 dönümlük bir alanda eğer bir problem çıkmazsa, eğer bir engelle karşılaşmazsak kent stadı ve bir spor kompleksi yapmaya hazırız. Yine aynı koşullarda Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 2011’de devredilen Örnekkööy’deki araziye istenilen büyüklükte bir stat ve spor kompleksini yapmayı da taahhüt ediyorum. Spordan siyaseti ayıralım. Her iki stadın da arazisi sadece kanuni formaliteyi tamamlamak üzere, inşaat süresi boyunca Büyükşehir Belediyesi’ne şartlı tahsis edildiği takdirde, her iki kompleksi de yapmaya hazırız. Bu kompleksler yapılsın, kimin olursa olsun… İzmirli yararlansın. Bizim amacımız budur” dedi.

ÖRNEKKÖY VE MENDERES İÇİN ÇAĞRI YAPTI

Gereken izinler verildiği takdirde Menderes ve Örnekköy’de belirlenen iki ayrı alanda stat yapmaya hazır olduklarının altını çizen Kocaoğlu, “Alsancak Stadı’nda, Türkiye’nin en kıymetli arazisinde stat yapılabilmesi için 4 bin 200 metrekare araziyi stat yapılsın diye Gençlik Ve Spor Bakanlığı’na bedelsiz devrettik. Karşıyaka Yalı’da 2 bin 750 metrekare arazi ilçe belediyesi tarafından yine bedelsiz devredildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Göztepe’de stat yapılabilmesi için bin 426 metrekare alanı stat yapılsın diye bakanlığa devretti. Ama bakıyorsunuz statlarımız yapılmadı. Statları belediyeler engelliyor diye bir bombardıman altında tutuluyoruz. Gerçek budur. Sözüm taahhüttür. Bugüne kadar sözümden dönmedim. Her zaman sözümün arkasında durdum. Biz adaletten ayrılmadan, ayrım yapmadan 4 milyon 250 bin İzmirliye aynı nazardan bakarak hizmet ediyoruz” diye konuştu.

BORNOVA’DAN DOĞAN IŞIK TÜRKİYE’Yİ AYDINLATACAK

Törende söz alan ev sahibi Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ise, “İlkleri fazla olan bir kentte yaşamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Büyük Atatürk’ümüze yakışır spor salonumuzu açıyoruz. Burası sadece kentimizin spor faaliyetlerine değil, kültürel ve sosyal anlamda da büyük katkı sağlayacak. Kentte yaptığımız yediden yetmişe tüm yurttaşlarımızın spora katılımını da arttırıyoruz. Büyük Atatürk’ün adını burada yaşatacak olmaktan ötürü gurur duyuyoruz. Projeye büyük katkı koyan Kamil Okyay Sındır, meclis üyelerimiz ve bize destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Buradan doğan ışığın sadece Bornova değil, tüm Türkiye’yi aydınlatacak. Buradan sayısız sporcu ve sanatçı çıkacak” dedi.

SINDIR: BAKANLIK DA TESİS YAPSIN, ALKIŞLAYALIM…

Geçmiş dönem tesisin temelini atan CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözlerini hatırlatarak şöyle konuştu: “Toplumu yaşadığı çöküntüden uzaklaştıracak olan spordur. Spora yapılan her yatırım kutsaldır. Gururla söylüyorum, temelini attığımız bu tesisi görevi devrettiğim Olgun kardeşim devam ettirdi ve Büyükşehir Belediye Başkan’ımız Sayın Aziz Kocaoğlu da yanında durdu ve destek verdi. Bu sayede tesisi hem Bornova hem de İzmir halkına kazandırdık. Bu tesisimizde çok değerli sporcular yetiştirecek. Belediyelerimiz bu kadar çalışıyor, yatırımlar yapıyor. Bunca spor yatırımı yapılırken, dileğim Gençlik ve Spor Bakanlığı da Bornova ilçesine bir milimetrekare spor tesisi kazandırsın, onları da alkışlayalım.”

MECLİS KARARI İLE ATATÜRK’ÜN ADI VERİLDİ

2 bin 500 seyirci kapasiteli tesis 2 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere, toplamda 14 bin 200 metrekare alan üzerine inşa edildi. Üç kat olan tesiste antrenman salonu da yer alıyor. Engelli kullanımına uygun yapılan spor salonunda, toplam 290 araçlık otopark kullanımı ayrıldı ve uzay kafes çatı sistemine yer verildi. Diğer yandan, yapımına Altındağ Spor Kompleksi olarak başlanılan tesisin adı, Nisan ayında Bornova Belediyesi tarafından alınan meclis kararı ile Atatürk Spor Kompleksi olarak değiştirildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası