Ege Postası
Geri

Hıdrellez coşkusu

İzmir’in kalbi Konak’ta baharın müjdecisi Hıdırellez, her yıl olduğu gibi bu yıl da çok renkli ve coşkulu kutlandı. İzmir'de karnaval görüntüleri
Hıdrellez coşkusu
Haberler / İzmir
6 Mayıs 2016 Cuma 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Konak Belediyesi’nce Alsancak, İkiçeşmelik, Tepecik ve Ege Mahallesi’nde düzenlenen Hıdırellez kutlamalarına on binlerce kişi katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da eğlencelerin düzenlendiği alanları tek tek gezerek, İzmirlilerin Hıdırellez coşkusuna ortak oldu. İlk olarak Alsancak Vapur İskelesi önünde gerçekleştirilen eğlenceye katılan Başkan Pekdaş, Hıdırellez’in bolluk, bereket, sağlık, huzur ve barış getirmesini dileyerek, "Bugün tutuğumuz dileklerin gerçekleşmesi için hep birlikte evrene güzel enerjiler göndereceğimiz bir gün. Bir Hıdırellez'i daha hep birlikte ve coşkuyla kutlamak için biradayız. Bolluk, bereket, sağlık hayatımızdan hiç eksik olmasın” dedi. Başkan Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nce düzenlenen ‘Laiklik için İnsan Zinciri’ etkinliğine destek de verdi. İzmir körfezini boydan boya kaplayan insan zinciri içinde yer alan Başkan Pekdaş, binlerce kişiyle birlikte el ele vererek laikliğe sahip çıktığını bir kez daha gösterdi.

HIDIRELLEZ HATIRASI

Konak'ta Hıdırellez coşkusunun yaşandığı bir diğer yer ise, İkiçeşmelik Semti'ndeki İsmetpaşa İlköğretim Okulu’nun bahçesi oldu. Eğlenceye mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterirken, Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Alsancak'ın ardından buradaki eğlenceye katıldı. Roman müziği eşliğinde bol bol oynayan mahalle sakinlerine eşlik eden Pekdaş, gelen fotoğraf çektirme taleplerini de kırmayarak, bol bol fotoğraf çektirdi.

KARNAVAL GİBİ

Konak Belediyesi’nin Hıdırellez kutlamalarında en yoğun ilgiyi Tepecik’te düzenlenen etkinlik gördü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da on binlerce kişi Hıdırellez’i kutlamak için İşçiler Caddesi’ne akın etti. Sadece İzmirlilerin değil,  yurtiçi ve yurtdışından da çok sayıda kişinin eğlenmek için geldiği Tepecik’teki renkli görüntüler dünyaca ünlü karnavalları aratmadı. Rengarenk kıyafetler, kurulan sofralar ve çalınan müziklerle sokakların şenlik alanına dönüştüğü kutlamalara katılanlara, katılanlar doyasıya eğlendi. Geleneksel Roman kutlamalarını yerinde görmek isteyenlerin akınına uğrayan mahalledeki kutlamalara Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı. Tepecik’e gelenleri selamlayan Başkan Pekdaş'a vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

“DİLEDİKLERİNİZ KABUL OLSUN”

Tepecik'in ardından Ege Mahallesi’ndeki Hıdırellez kutlamalarına da katılan Başkan Pekdaş’ı mahalle sakinleri 'En büyük başkan bizim başkan’ sloganlarıyla karşıladı. Başkan Pekdaş’a Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ile Konak Belediye meclis üyeleri Zeynep Tulgar ve Nüket Akyıldız eşlik etti.  Mahalle sakinlerinin sevgi gösterileri arasında etkinliğin düzenlendiği alana gelen Pekdaş, Hıdırellez'in evi olmayana ev, işi olmayana iş, aşı olmayana da aş getirmesini diledi. Gece yarısına kadar süren kutlamalarda Roman müzisyenler ve dans gurupları sahne aldı.

KARŞIYAKA'DA ROMAN HAVASI

Baharın müjdecisi Hıdırellez’i her yıl olduğu gibi yine coşkulu bir şenlikle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, binlerce Karşıyakalıyı sahile döktü. ‘Hıdırellez Bahar Şenliği’nde sahne alan Roman grupların göz kamaştıran şovları alanı dolduranlara keyifli saatler yaşattı.

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez Bahar Şenliği, Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşti. Saat 20.30’da başlayan etkinliklerde İzmirli Seda, Kara Mahsun, Çalım Hüseyin ve Çılgın Cemal sahneye çıktı. Roman Ateşi Dans Grubu’nun gösterileri şenlik coşkusunu zirveye taşıdı. Binlerce Karşıyakalı da bu eğlenceye ortak olmak için alanı doldurdu. Oyunlar oynayıp şarkılara eşlik eden, dilek balonları uçuran ve geleceğe dair en güzel dileklerini gökyüzüne gönderen Karşıyakalılar, baharı karşılamanın da mutluluğunu yaşadı. 

ATEŞTEN ATLANDI, DİLEKLER TUTULDU

Urla'da da belediye ve Urla Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Halk Oyunları Derneği işbirliğiyle gerçekleşen şenliğe Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Türk Kızılayı Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık ve Urlalılar katıldı. 

"Medeniyetler coğrafyası Anadolu’da kültürel çeşitliliği hoşgörüyle yoğuran bizler için yaşamın tazelenmesidir, Hıdırellez. Kısmet, sağlık, bereket ve dertlere derman demektir. Yazın bereketli günlerinin gelişini kutladığımız gündür" diyen Başkan Uyar;  “Bugünkü dertlerin ve duaların, dünya barışı ve huzurunda birleşmesi umuduyla bu ortak kültürü paylaşan tüm halkların Hıdırellez gününü kutluyorum” dedi. Uyar ateşten atlayarak herkesin kalbinden geçen tüm dileklerin gerçekleşmesi temennisinde bulundu. Etkinlikte Black and White grubunun şarkılarına eşlik eden Urla halkı, gönüllerince eğlenerek yeni bir yılda gerçekleşmesini istedikleri dilekler için ateşten atladı. Urlalı Roman kızlardan oluşan Roman Ateşi Grubu’nun gösterisi ile canlanan şenlik, renkli görüntülere sahne oldu.

 ÇEŞME'DE İKİ ŞENLİK

Çeşme Belediyesi’nin ilçenin iki farklı noktasında düzenlediği şenlikte Hıdrellez ateşini Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç yaktı. Çeşme ve Alaçatı’da eşzamanlı olarak düzenlenen etkinliklerle Hıdırellez’i kutlamak için bir araya gelen yüzlerce Çeşmeli, dileklerinin kabul olması, bolluk ve bereketin artması için ateşin üzerinden atlayarak kağıda yazdıkları dileklerini gül ağacağına astı. Roman orkestrası eşliğinde eğlenen yüzlerce vatandaş yanan ateşin çevresinde keyifle dans etti.  

Çeşme Tekke Plajı ve Alaçatı Mahallesi Kemalpaşa Caddesi’nde düzenlenen iki farklı noktadaki şenlikte vatandaşlar, ateşin üzerinden atlayarak dilek diledi. Gece geç saatlere kadar Roman orkestrası eşliğinde eğlenen vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası