Ege Postası
Geri

Hikmet Akademisi'nde 40 klasik eser şerhi başladı

Geleneğimizi etkileyen 40 önemli eserin şerhinin yapılacağı Hikmet Akademisi, merkezi Mecidiyeköy’de bulunan Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği’nde başladı. 21 ay sürecek olan ve yaklaşık 2800 saat ders içeren Hikmet Akademisi'nde...
Hikmet Akademisi'nde 40 klasik eser şerhi başladı
Haberler / Kültür - Sanat
15 Nisan 2013 Pazartesi 19:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geleneğimizi etkileyen 40 önemli eserin şerhinin yapılacağı Hikmet Akademisi, merkezi Mecidiyeköy’de bulunan Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği’nde başladı.

21 ay sürecek olan ve yaklaşık 2800 saat ders içeren Hikmet Akademisi'nde alanında uzman konuşmacılar seçme metinlerden tahliller yapacak. Abdulkadir Geylani’nin Fütühul Gayb, Muhyiddin Abni Arabi’nin Fütühat’ı Mekkiye, Mevlana’nın Mesnevi, Ahmed-i Hani’nin Mem u Zin, Bediüzzaman Said Nursi’nin Mesnevi-i Nuriyesi, İbrahim Hakkı’nın Marifetname’si, Filibeli Ahmet Hilmi’nin Amak-ı Hayal’i, Fuzuli’nin, Yunus’un ve Niyazi Mısri’nin Divanları, Şeyh Galip’in Hüsn-ü Aşk’ı, İmam Gazali’nin Müşkat’ül Envar’ı, İbn’i Haldun’un Mukaddemesi’nin de aralarında olduğu 40 hikmetli eser şerh ve izah edilecek.

Fütühat-ı Mekkiye derslerinde, bu eseri Türkçeye kazandıran Doç. Dr. Ekrem Demirli, Mesnevi derslerinde İsmail Ankaravi’nin Mesnevi şerhini yayınlayan Dr. Semih Ceyhan, İmam Gazali Derslerinde Doç. Dr. Ömer Türker ile başlayan ilk derslerin ardından, tam listesi derneğin internet sitesi www.tarih-kultur.com'da yer alan diğer dersler, yine alanında uzman yazar veya akademisyenler tarafından söyleşiler şeklinde işlenecek.

Dernek yetkililerince kaydedilecek olan bu söyleşilerin içerikleri 3 ayda bir pdf dergi şeklinde Hikmet Akademisi'nin katılımcılarına ulaştırılacak. Hikmet Akademisi'ne başvurular, derneğin internet sitesinden yapılabiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası