Ege Postası
Geri

Hindistan’da Hindu, Müslüman çatışmalarında ölü sayısı 21’e yükseldi

Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinin Muzaffernagar şehrinde bazı köylerde geçtiğimiz cumartesi gününden beri devam eden Hindu ve Müslümanlar arası toplumsal çatışmalarda son belirlemelere göre 21 kişi öldü, 50 kişi de ağır yaralı...
Hindistan’da Hindu, Müslüman çatışmalarında ölü sayısı 21’e yükseldi
Haberler / Dünya
9 Eylül 2013 Pazartesi 09:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinin Muzaffernagar şehrinde bazı köylerde geçtiğimiz cumartesi gününden beri devam eden Hindu ve Müslümanlar arası toplumsal çatışmalarda son belirlemelere göre 21 kişi öldü, 50 kişi de ağır yaralı olarak hastanelerde tedavi görüyor.

Olaylar, geçtiğimiz günlerde yaşanan ve bir kadının yakınlarına laf atılmasını protesto eden 3 Müslüman gencin Hindular tarafından linç edilerek öldürülmesi ile başladı. Köylüler arasında hızla yayılan provokasyon videoları, Muzaffarnagar’daki bazı Hindu ve Müslüman köylerin çatışmasına sebep oldu.

Hint ordusu bölgeye 800 kişilik bir birlik gönderirken, çatışmalarda silah ve kesici aletlerin kullanıldığı bildirildi. Çatışmaların arasında kalan bir gazeteci ve polis fotoğrafçısı da vurularak öldürüldü.

Bölgedeki köylerde asker ve polis sokağa çıkma yasağı ilan ederek, kontrolü sağlamaya çalışıyor. Eyalet polis amirlerinden Arun Kumar yapılan incelemelerde, saldırıların organize ve planlı olduğu kanaatine vardıklarını dile getirdi.

Hindistan tarihindeki en kanlı dini toplumsal çatışmalara şahitlik etmiş Uttar Pradeş eyaletinde daha önce 1992 yılında Hinduların tarihi bir camiyi yıkmaları ile çatışmalar yaşanmış, 2 binden fazla kişi ölmüştü. Muhalefet Bharatiya Janata Partisi’nin bir çok Hindu milliyetçisi lideri olaylar sonrasında gözaltına alınmıştı.

Polis her yıl 410 civarı irili ufaklı toplumsal olayın yaşandığı eyalette bu yıl sonuna varmadan bu rakamın 452’ye ulaştığını ve önümüzdeki Mayıs ayındaki seçimlere doğru bunun artmasından endişe ettiklerini açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası