Ege Postası
Geri

Hindistan’da yaşayan yabancılar kültürlerini festivalle tanıttı

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de organize edilen Uluslararası Pazar 2013 festivalinde, Türkiye ve Türki Cumhuriyetler de yer aldı. Yeni Delhi’deki Delhi Milletler Topluluğu Kadınlar Derneği DCWA ve Slovakya Büyükelçiliğinin ortak organize...
Hindistan’da yaşayan yabancılar kültürlerini festivalle tanıttı
Haberler / Dünya
25 Kasım 2013 Pazartesi 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de organize edilen Uluslararası Pazar 2013 festivalinde, Türkiye ve Türki Cumhuriyetler de yer aldı.

Yeni Delhi’deki Delhi Milletler Topluluğu Kadınlar Derneği DCWA ve Slovakya Büyükelçiliğinin ortak organize ettiği festivalde Türk döneri, Türkmen pilavı, Kazak Çadırı ve diğer Orta Asya ülkelerini temsil eden yemek ve faaliyetler de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Festivalde Türk dönerini tanıtan Alaturka Restoranları sahibi Sercan Ünsal, her sene organize edilen festivalde Türkiye Büyükelçiliği aracılığı ile Türkiye’yi temsil ettiklerini söyledi. Ünsal, Hintli ve yabancı misafirlerin dönere büyük ilgi gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Yeni Delhi’deki birçok büyükelçilikten katılımın olduğu festivalde Singapur’u temsil eden kadın Yi Ling kendi kültürlerini böyle festivallerde tanıtabilmenin çok güzel olduğunu dile getirdi. Ülkesine ait hediyelik eşya ve kültürel malzemeleri tanıtan Yi Ling her sene bu festivale katılarak Hintli diğer misafirlerle bir araya geldiklerini söyledi.

Slovakya elçiliğindeki festival alanında Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan gibi Orta Asya ülkelerinin de stantları bulunurken, ziyaretçiler özellikle geleneksel Türkmen takke ve elbiselerine büyük ilgi gösterdi. Festivale 50 farklı ülke katılarak kültürlerini tanıttı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası