Ege Postası
Geri

Hızlı tren için 'Trafik Yönetim Sistemi' kurulacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, hızlı tren seferlerini yönetmek için Yüksek Hızlı Tren (YHT) Trafik Yönetim Sistemi kurmaya hazırlanıyor. Sistemin merkezi Ankara olacak. 126 milyon liralık işin ihale süreci...
Hızlı tren için 'Trafik Yönetim Sistemi' kurulacak
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2013 Cuma 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, hızlı tren seferlerini yönetmek için Yüksek Hızlı Tren (YHT) Trafik Yönetim Sistemi kurmaya hazırlanıyor. Sistemin merkezi Ankara olacak. 126 milyon liralık işin ihale süreci ise başladı.

        Demiryollarında trenlerin tamamı tren takip sistemi merkezi sayesinde anlık takip ediliyor. Kısa vadede 15 ili birbirine yüksek hızlı trenle bağlayacak ve yüzlerce orta vadede binlerce hızlı tren seferinin olacağı bir trafiği yönetmek için yeni bir Yüksek Hızlı Tren Trafik Yönetim Sistemi kurulacak.

        Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun ileri teknolojinin kullanıldığı bu sistemle, 24 saat trenler anlık takip edilecek. Yönlendirme, bilgi depolama özelliği yanında her nevi seyir simülasyonları da bu merkezde yapılacak. Sistemin merkezi ise Ankara olacak. 126 milyon liralık işin ihale süreci başladı.

        Öte yandan TCDD Genel Müdürlüğü, saatte 300 kilometre hız yapabilecek 7 adet çok yüksek hızlı tren setinin ihalesini tamamlayarak 31 Mayıs 2013 tarihinde sözleşmesini imzaladı. Tren setinin biri Ekim ayında teslim alınacak. Geriye kalanı da 2016 yılına kadar teslim alınmış olacak. Çok yüksek hızlı tren setinin 483 kişilik yolcu kapasitesi bulunuyor ve 8 adet vagondan oluşuyor.

        2023 yılına kadar ise 106 adet daha yüksek hızlı tren seti temin edilmesi planlanıyor. 106 adet yüksek hızlı tren seti temini için Kalkınma Bakanlığı'na müracaat edildi. 2013 yılı yatırım programına alınması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası