Ege Postası
Geri

Hocaefendi'den uyarı: Çok kötü şeyler duyabilirsiniz; rica ediyorum...

Fethullah Gülen Hocaefendi , herkul.org adresli internet sitesinde yayınlanan bu haftaki bamteli sohbetinde tazyikler, ezilmeler, sıkıntılar ve arzumuza göre yaşama imkanlarından mahrum bırakılmalar karşısında takınılacak tutumlara değindi....
Hocaefendi'den uyarı: Çok kötü şeyler duyabilirsiniz; rica ediyorum...
Haberler / Güncel
25 Kasım 2013 Pazartesi 11:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fethullah Gülen Hocaefendi , herkul.org adresli internet sitesinde yayınlanan bu haftaki bamteli sohbetinde tazyikler, ezilmeler, sıkıntılar ve arzumuza göre yaşama imkanlarından mahrum bırakılmalar karşısında takınılacak tutumlara değindi. Hocaefendi, "Cenab-ı Hakk'ın murad-ı sübhanîsini arzularımıza tercih etmemiz lazım." dedi.

İşte Hocaefendi'nin 'Hiç Durmadan Yürüyeceksiniz!..' başlıklı sohbetindeki uyarılar:

-Çok kötü şeyler duyabilirsiniz; rica ediyorum ben, aynıyla mukabelede bulunmamak lazım. Şimdilerde Twitter denen şeyler var; iyi şeylere tercüman olursa, Allah'ın rahmeti; insanları birbirine düşürüyorsa, Allah'ın belası şey. İnsanlar birbirine atıp duruyorlar. İnsanlar bu atmalara geliyor, bu defa da onlar atıyorlar. Birisi diyebilir ki 'Maske düştü!..' A be birader, sen mü'minsin, yapma bunu. Eğer Kıtmirin maskesi olsaydı kırk seneden beri ehl-i dalalet onun yakasından elini çekerdi. 1960, 1970, 1980 ve 28 Şubat'ta preslendim. Ama sana demiyorum, 'Niye senin yakana elini uzatmıyor'' Hazreti Musa, Hazreti İsa ve Peygamber Efendimiz (ala seyyidina ve aleyhimessalatü vesselam) yakalarını başkalarından kurtarabildiler m? Bence senin kendi durumunu bir kere daha gözden geçirmen lazım. Ama ben, bana kalırsa, bu kadarcık da olsa bunları dememeliyim. İncinsek de incitmemeliyiz, kırılsak da kırmamalıyız. Hep gönül alıcı bir tarzda hareket etmeli, nazargah-ı ilahi olan kalblere kat'iyen dokunmamalıyız. Bize düşen şey 'Eyvallah!..' etmektir.

-Kimden gelirse gelsin sıkıntılar olgunlaşmanın en önemli yollarındandır. Öyle olmasaydı, Allah en sevdiği ibadını adeta bir hamur teknesinde yoğurmaz ve yoğrulmalarına meydan vermezdi.

-Tazyikler, ezilmeler, sıkıntılar ve arzumuza göre yaşama imkanlarından mahrum bırakılmalar karşısında Cenab-ı Hakk'ın murad-ı sübhanîsini arzularımıza tercih etmemiz lazım.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası