Ege Postası
Geri

Hocaefendi’den komplo uyarısı

Fethullah Gülen Hocaefendi, son sohbetinde Hizmet hareketine yönelik planlanan karanlık oyunlar hakkında uyarılarda bulundu: “İki tane PKK’dan ajan kiralarlar. Size nispeti söz konusu olan evlere silah da korlar, uyuşturucu da.” Fethullah Gülen...
Hocaefendi’den komplo uyarısı
Haberler / Güncel
4 Eylül 2013 Çarşamba 21:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fethullah Gülen Hocaefendi, son sohbetinde Hizmet hareketine yönelik planlanan karanlık oyunlar hakkında uyarılarda bulundu: “İki tane PKK’dan ajan kiralarlar. Size nispeti söz konusu olan evlere silah da korlar, uyuşturucu da.”

Fethullah Gülen Hocaefendi, www.herkul.org sitesinden yayınlanan son sohbetinde önemli uyarılarda bulundu. “Yolumuz ve Üslubumuz” adlı sohbetinde Hocaefendi, hizmet hareketine yönelik planlanan karanlık oyunlara temas etti. Bugüne kadar bazı çevrelerce kötülükler yapıldığını hatırlatan Fethullah Gülen’in uyarısı şöyle: “Bunların evlerine, yani sizin şu samimane, vefakarane, hırz-ı can ederek, çok defa belki maaş almadan hizmet etmenize, gözünüzü kırpmadan dünyanın dört bir yanına gitme gibi bir civanmertlik sergilemenize karşılık, bunları bitirme adına şöyle bir şey yapılabilir: İki tane PKK’dan diyelim, PYD’den, PJAK mı var bir de, adlarını da belleyemedim, o kadar şer şebekesi var ki. İki tane ajan kiralarsınız. Mesela dersiniz ki ‘Biz uyuşturucuyu bu hareket mensuplarından alıyoruz.’ Sonra bir kısım sistemleri harekete geçirirsiniz. Bunlar söylendi. Size nispeti söz konusu olan evlere baskınlar yaparlar, giderken de götürüp bir torbayla bir yere bir şey korlar. Silah da korlar. Telaffuz edildiği gibi ‘terörist diyebiliriz bunlara.’ Bu defa da ‘uyuşturucu kaçakçılığı, teröre hazırlık filan diyebiliriz!” Bunlar geçmişte dendi; geçmişte diyenler geleceğe emanet ettiler. Gelecekte gelenler de o emanete hıyanet etmeme, azm u cezm u kast ü kararlılığı içindeler.”

Fethullah Gülen Hocaefendi, bütün kötü durumlara rağmen hizmet erlerinin yolundan ve üslubundan taviz vermeden hizmet etmesi gerektiğini de dile getirdi. Ardından, “El-alem insanlıktan fersah fersah uzaklaşabilir. Fakat bu, bizim insanlıktan uzaklaşmamızı meşru kılmaz. Biz insanlığımızı, re’fetimizi, şefkatimizi, aleme bağrımızı açışımızı bir namus gibi bilmeliyiz ve onu bir namus gibi korumalıyız, Allah’ın izni inayetiyle. Biz, buyuz; yedi cihan bir kere daha bunu duysun.” ifadelerini kullandı. Her türlü kötülük ve art niyete rağmen, şefkat ve vicdan enginliği ile gönül tamirine bakılması gerektiğini de vurgulayan Hocaefendi, şunları kaydetti: “Bağrım sana da açık” diyor “gel seni de kucaklayalım”. Size düşen şey, bu şefkat ve vicdan enginliğidir. Bana düşen şey demiyorum; çünkü ben o işin ehli değilim ama size inancım tamdır, Allah’ın izniyle inayetiyle. Kirlenmemişsiniz; kirli mürekkep size bulaşmamış; ruh çehrenizi, kalp çehrenizi kirletmemiş Allah’ın izni ve inayetiyle. Gelecek size emanet! Bu disiplinler çerçevesinde herkese kucağınızı açmak şiarınız olsun. Dövseler bile, sövseler bile. Yunus ifadesiyle, dövene elsiz, sövene dilsiz, derviş gönülsüz gerek. Gönül tamirine bakmak lazım.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası