Ege Postası
Geri

Hollanda Büyükelçisi Wijnands'den Büyükşehir'e ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands ve Hollanda İzmir Fahri Konsolosu Oğuz Özkardeş’i ağırladı. Görüşmede, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin yerel düzeyde güçlendirilmesi hedefi doğrultusunda, özellikle su yönetimi, Körfez temizliği ve tarım gibi alanlarda iş birliği olanakları ele alındı.
Hollanda Büyükelçisi Wijnands'den Büyükşehir'e ziyaret
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Ağustos 2025 Cuma 09:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands ve Hollanda İzmir Fahri Konsolosu Oğuz Özkardeş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı ziyaret etti. Ziyarette, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve ESHOT Genel Müdürü Övünç Özgen ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selin Sayın Kapancı ve belediye bürokratları da hazır bulundu. Başkan Tugay, görüşmede İzmir’in mali yapısı ile dış finansman sağlanarak hayata geçirilmesi hedeflenen büyük altyapı projeleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca çevresel sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yürütülen çalışmalar da ele alındı. Hollanda’nın deneyiminden yararlanılarak İzmir’de ortak uygulamaların hayata geçirilmesi üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. İki ülke arasındaki dostane ilişkilerin yerel düzeyde güçlendirilmesi hedefi doğrultusunda su yönetimi, Körfez temizliği ve tarım gibi alanlarda neler yapılabileceği konuşuldu.

Tugay: Bilgi ve deneyim paylaşımı çok önemli

Büyükelçinin ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Tugay, “İzmir’in geleceğini şekillendirirken, dünyada bu alanda öncü ülkelerle bilgi ve deneyim paylaşımını çok önemsiyoruz. Hollanda’nın sürdürülebilirlik konusundaki birikimi, İzmir’in hedefleriyle örtüşüyor. Bu iş birliğini somut adımlarla derinleştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Wijnands: İzmir’in potansiyeli önemli

Büyükelçi Joep Wijnands ise İzmir ile her alanda iş birliğine istekli olduklarını ifade etti. Wijnands, “Fahri Konsolosumuz Sayın Özkardeş ile birlikte İzmir’in potansiyelini önemsiyoruz.  Sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı projelerde iş birliği fırsatlarını keşfetmeye hazırız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası