Ege Postası
Geri

Hollanda’dan mavi destek

Türkiye’nin en geniş katılımlı sosyal sorumluluk projesi ‘Mavi kapak’ kampanyası uluslararası bir başarıya daha imza attı. Toplanan kapaklarla engelli yurttaşların tekerlekli sandalyeye kavuştuğu kampanyaya turistlerden de destek geldi.
Hollanda’dan mavi destek
Haberler / Yerel Yönetimler
31 Temmuz 2013 Çarşamba 09:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İlk olarak Yunanlı otel işletmecisi Yannis Papageorgıo’nun Yunanistan’da topladığı mavi kapakları Konak Belediyesi’ne ulaştırması; ardından da Jak Mekking adlı Hollandalı turistin mavi kapak kampanyasına destek vermesiyle yurtdışında da yankı bulan kampanya, bir kez daha turistlerin ilgi odağı oldu. Turist rehberi Mehmet Aydın’la birlikte İstanbul, Çanakkale, Truva Antik Kenti, Bergama, Efes, Antalya, Pamukkale ve Kapadokya turuna katılan Hollandalı turistler, Türkiye’de kaldıkları 90 gün boyunca her gittikleri yerden mavi kapak topladı. Gezi sırasında rehberleri Mehmet Aydın’ın neden kapak topladığını merak eden turistler, kapakların Konak Belediyesi’ne teslim edilerek engelli yurttaşlara tekerlekli sandalye temin edildiğini öğrenince seferberlik başlattı. Mavi kapak seline katılan Hollandalı turistler Türkiye turu boyunca yüzlerce kilogram kapak topladı.

Hollanda’dan İzmir’e sevgi köprüsü
90 gün boyunca on ikişer gruplar halinde Hollandalı turistlere Türkiye’yi tanıtan rehber Mehmet Aydın, toplanan mavi kapakları Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teslim etti. Aydın, turist rehberleri olarak kampanyaya gönülden destek verdikleri söyleyerek, “Çorbada bizim de tuzumuz olsun, tekerlekli sandalyelerin bir tekerleğine, pedalına bile olsa katkı koymak istiyoruz. Ülkemize gelen konuklar da kampanyaya büyük ilgi gösterdi. Onların adına kapakları teslim etmekten onur duyuyorum” şeklinde konuştu.
Mavi Kapak kampanyasının Türkiye dışında da yankı bulduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Hollandalı turistlere teşekkürlerini ileterek şöyle konuştu:
“Mavi Kapak kampanyasını sahipsiz bırakmak istemedik ve daha da genişleterek devam ettirdik. Türkiye’nin dört bir yanından kampanyaya katılan yurttaşlarımızın sadece mavi kapak değil, sevgilerini de ulaştırdı. Şimdi ise ülkelerle birlikte kalpler arasındaki sınırların da aşıldığını; toplumu ortak noktada buluşturan bir kampanyanın farklı toplumları da bir araya getirdiğini görüyoruz. Sevgi, iyi niyet ve paylaşımın evrenselliğini Konak’ta yaşamaktan mutluluk duyuyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası