Horoz dövüşü cinayetinin sanıklarına 18'er yıl hapis
İZMİR'in Buca İlçesi'nde, birlikte alkol aldıkları Kerim Akkaya'yı av tüfeğiyle öldürdükleri iddiasıyla, 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan A.A. (Ali Atabinen), E.A. (Erdal Atabinen) ve Z.A. (Zeynel Atabinen) 18'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, geçen yıl 2 Aralık'ta 254 Sokakta meydana geldi. İddiaya göre, evde horoz dövüştürüp, içki içen arkadaşlar arasında küfürleşmeden tartışma çıktı. Kavgada Kerim Akkaya, A.A.'yı kalçasından bıçakladı. Ağabeyinin yaralanması üzerine E.A., Akkaya'yı karnından av tüfeğiyle vurdu. İki yaralıdan A.A. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Kerim Akkaya da Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Akkaya müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından yakalanan cinayet şüphelileri A.A., E.A. ve Z.A., tutuklandı.
İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan son duruşmaya tutuklu yargılan E.A., A.A. ve Z.A., ile tarafların avukatları katıldı. Sanıklar suçlamaları kabul etmeyip, tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, üç sanığı da önce müebbet , ardından da suçu tahrik altında işlediklerini belirtip cezalarını 18'er yıla çevirdi. Sanık avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtti. (DHA)