Ege Postası
Geri

Hotar Ege Postası'nı ziyaret etti: 'Kale' çıkışı ve özeleştiri!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Adayı Prof. Dr. Nükhet Hotar, Ege Postası’nı ziyaret etti. Hotar, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğlulları’yla genel seçim sürecine yönelik konuştu. İzmir’in CHP’nin kalesi olmadığın altını çizen Hotar, “İzmir’deki tek kale Kadifekale. İzmir CHP’nin kalesi filan değil. Biz baştan beri kendimizi yeterince anlatamamış olmamız, bunu medya desteği ile destekleyememiş olmamız, İzmirlinin AK Partili belediyelerin olduğu il ve ilçeleri pek fazla görmemesi nedeniyle yaratılan algıyı değiştirememiş olabiliriz”dedi. Hotar Ege Postası'nı ziyaret etti
Hotar Ege Postası'nı ziyaret etti: 'Kale' çıkışı ve özeleştiri!
Haberler / Yerel Politika
7 Mayıs 2015 Perşembe 09:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Adayı  Prof. Dr. Nükhet Hotar, Ege Postası’nı ziyaret etti. Hotar, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğlulları’yla genel seçim sürecine yönelik konuştu.

"AK Partili Hotar'dan muhalefetin seçim vaatlerine eleştiri" Haberini okumak için tıklayınız!!!

ADAYLIK ÇALIŞMASINI ÖZLEDİM
İzmir’de vekilliğe bir dönem ara veren Hotar, adaylık çalışması yapmayı özlediğini ifade ederek, “ Geçen dönem aday olmadığım için genel başkan yardımcılığından dolayı Türkiye’nin diğer illerine de zaman ayırma fırsatı bulmuştum. İzmir’den kısman bile olsa uzak kalmıştım. Ama şimdi burada ilçelerde vatandaşlarla arkadaşlarla olmak çok güzel ve büyük bir keyifle gücüm yettiğince buluşmaları ve çalışmaları yapmaya çalışıyorum. Tün teşkilat ile beraber hızlı bir çalışmanın içindeyiz . Çok özlemişim bu tarz çalışmayı…Güzel bir çalışma süreci vekillik süreci yaşamıştım sonra zaten yine kopmadım genel başkan yardımcılığı görevim devam  ettiği için yine bu çalışmalarımız bu birlikteliğimiz devam etti. Ölene kadar da devam edecek nasıl olursak hangi görevde olursak olalım yapmam gereken neyse yapacağım çünkü bu onuru insanlar oyları ile teşkilat mensubu arkadaşlarımız çalışmaları ile bize kazandırdılar bunun karşılığını da vermek bizim boynumuzun borcu. Bu anlayışla çalışınca güzel bir sinerji oluşuyor arkadaşlarımızla aramızda… Kısmetse vekillikle birlikte  İzmir’den ne kadar talep varsa Ankara’da takip etme ve çözmeye daha çok katkım olabileceğini düşünüyorum. Vekillerin en başta gelen görevlerinden biride bulundukları ille kurumlar arasındaki iletişimi hızlandırmak .Bu anlamda İzmir’e katkım olacağını düşünüyorum. İzmir’in oldukça fazla sorunu var  bunların hangileri bize yöneltilirse hangilerini merkezi hükümet çözmek gerekirse bu konuda sonsuz desteğimiz olacak” dedi.

VATANDAŞ FARKINDA
Yaptığı alan çalışmalarında her yerde seçmenin yaklaşımını çok iyi olduğunun altını çizen Hotar, “ Bir takım gruplar ve muhalefet tarafından AK Parti’nin en zorlanacağı yerlerde bölgelerde bile aldığımız en büyük tepki broşürümüzü uzattığımız zaman onun alınmaması… Halkın  bize güzel bir teveccühü var. Bu son dönemde muhalefet partilerin sözlerinde yer alan konuların 12 yıl öncesinden itibaren AK Parti yönetimi tarafından yapıldığının da farkındalar. Sadaka dağıtıyor diyen kişiler bugün aynı şeyleri kendileri yapmaya başladılar. Vatandaş çok iyi farkında dolaysıyla bu yönde desteklerini alıyoruz, çünkü biz söylemiyoruz yapıyoruz” dedi.

MUHALEFETİ TEBRİK EDİYORUM
CHP’nin İzmir’de algı siyaseti yaptığını söyleyen Hotar, “ Ben gerçekten muhalefeti tebrik ediyorum. Belediye yapmak istiyor ama bakanlar merkezi hükümet ilgililer buna engel oluyor şeklinde  algı oluştu. İzmir’de bizim eksiğimiz bu algıyı çok fazla değiştiremedik şuana kadar  ben bu anlamda tebrik etmek istiyorum onları güzel bir algı yönetimi yaptılar ama tabiki biz muhalefete neden böyle bir algı oluşturdular demekle hükümlü değiliz  bu algıyı doğru şekilde düzeltmek, gerçeğe doğruları anlatmak adına  sorumlu kişileriz. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu bir bakanlığın kapısında kimlik soruldu yada 15 dakika bekletildi diye gazetelerde manşet olmuştu. Onun projeleri geç yardım alamasa gerekli desteği alamasa kim bilir neler olurdu bir tek bu örneği vermek istiyorum dolayısıyla biz AK Parti hükümeti olarak zaten hiçbir belediyeyi ayırt etmedik ama İzmir’e de özel bir sevgimiz ÜNİVERSİAD direkt olarak belediyenin yapması gereken bir etkinlikti o konuda destek olduk. İZBAN yine öyle… Karşıyaka çevre yolundaki tünelleri çok çabuk bitirdik hastaneler okullar yani hükümet olarak yapabileceğimiz her şeyi yaptık işte tüneller Binali Bey’in açıkladığı 35 projenin önemli bir kısmı yani bizim yönümüzden bir eksiklik yok diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
 
BİZİ TEBRİK ETMELERİ GEREKİR
Muhalefet partilerinin seçim vaatlerini değerlendiren Hotar, şunları söyledi;
Bu konuda da tebrik edeceğim… Haklarını yememek lazım. Bizim 12 yıl önce başladığımız sosyal yardım faaliyetlerinde onlarda o noktaya geldiler. O dönemde bizi sadaka vermekle halkı sadakaya alıştırmakla itham edenler yoksulu engelliyi yaşlıyı yok saymamızı bekleyenler bugün o noktaya geldiler. Onlarında bizi tebrik etmesini bekliyorum centilmenlik gereği. Öncelikle halkın gerçek ihtiyaçlarını önceleyen bir noktaya gelmiş olmaları güzel  ama faydalı değil bunların çok daha fazlasını şuanda AK Parti hükümeti uygulamakta. 100 lira 150 lira ödemekle TOKİ’lerden ev sahibi olabilmekte insanlar bunu yeni keşfetmiş gibi biz şu kadar liraya konut yapacağız diyorlar. Zaten Türkiye’de 10 yıldır yüzlerce TOKİ yapıldı  aynı şekilde asgari ücreti vergiler üzerinden kaldırarak arttırmayı hedefliyoruz ama doğaldır ki asgari ücret bir komisyon tarafında belirleniyor bu komisyonda hiçbir zaman enflasyonun altında belirlemedi. Asgari ücreti  ve geldiği nokta şuanda ilk yıla baktığımıza göre ciddi bir artışla yeterli mi değil adı üstünde asgari ücret bu geçim ücreti değil. Ama bizim çalışmalarımızda ücreti arttırma yönünde para dağıtmayı hedefleyip enflasyonu arttırıp piyasaları alt üst etmek yerine insanların hayatını kolaylaştırarak cebindeki çıkacak parayı azaltmak yönünde çalışma var. Örneğin vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini ücretsiz hala getirmek ulaşımı oldukça ücretsiz ve ucuz hale getirmek torunlarına yada çocuklarına alacakları kitaplar ve tabletleri ücretsiz hale getirmek hastası varsa evde bakımına destek vermek  ambulanslarını bile havadan karadan ücretsiz hale getirmek gibi sunumlarımız oldu.Bunları zaten para ile yapıyor olduğumuzu düşünürsek şuan için o asgari ücreti 1500 değil 5500 bile olsa çokta yetmeyeceğini hepimiz görebiliriz.”

TEK KALE KADİFEKALE
İzmir’in CHP’nin kalesi olmadığın altını çizen Hotar, “İzmir’deki tek kale Kadifekale. İzmir CHP’nin kalesi filan değil. Biz baştan beri kendimizi yeterince anlatamamış olmamız, bunu medya desteği ile destekleyememiş olmamız, İzmirlinin AK Partili belediyelerin olduğu il ve ilçeleri pek fazla görmemesi nedeniyle  yaratılan algıyı değiştirememiş olabiliriz. Hemen yakınımızda Denizli’ye gidin Kayseri’ye Konya’ya Elazığ’a yani gidin… 10 yıl öncesini bildikleri yere bugün gidenler orayı tanıyamıyorlar yani oradaki bulvarlar yatırımlar , yeşilleri havuzlar ,çocuk oyun alanları aile danışma dayanışma merkezleri spor salonları yani kıyaslanamayacak kadar gelişmiş durumda ama İzmir’e 2o yıl önce gelmiş biri, bugün yine geldiğinde hiç bir değişiklik görmüyor. İzmir’de yaşayanlar bunu görüyor şikayet ettikleri bir yönetime oy vermezler diye düşünüyorum. Bu kadar olumsuzluğa rağmen neden hala şans vermeyi deniyorlar bunu bizim biraz daha çözmemiz lazım o da şuanda ulaşabildiğimiz noktada kendimizi daha iyi anlatmak inandırmak ve tanıtmak. Bunu yaparsak ulaştığımız her kişiye tek tek vakit ayırıp onunla sohbet edersek inanın onun gönlünü de alırız oyunu da alırız onun için bu anlamda da daha fazla sorumluluğumuz var” dedi.

KENDİ İŞİMİZE BAKACAĞIZ
Saha  stratejileri hakkında da bilgi evren Hotar, şunları söyledi;
“AK Parti’nin genel yapısı şudur bizim mesela Güzelbahçe’de programımız oldu kuruluşunda bugüne kadar görev yapmış 4 ilçe başkanımızda oradaydı. Dolayısıyla bize vekil olmuş olmamış görev almış almamış şuan görevinde olmayan herkes aynı görevindeymiş gibi çalışmaya devam eder. İzmir listemize baktığımızda kentin tüm kesimlerini temsil eden adaylarımız var. Hem  mevcut vekillerimiz var hem yeni adaylarımız var İzmir’i çok iyi bilen İzmir’in farklı kesimlerinden adaylarımız var güzel bir liste olduğunu ve gayretle çalışmakta olduğunu görüyoruz.Kadınlarımız her zaman olduğu gibi yine fedakarca çalışmalarını devam ettiriyorlar bizim İzmir’de özellikle siyasetimiz hizmet siyaseti odaklı olacak yani biz yaptıklarımızı anlatıcağız kimseyi kötülemek karalamak gibi zaten bir tarzımız yok bize hakaret anlamında laf söylenmedikçe cevap vermeyeceğiz biz kendi işimize bakacağız. Aynı şekilde kadın ve gençlik kollarımız mahallelerimizde semtlerimiz de belirle ekipler halinde sürekli zaman zaman bizlerinde katılmasıyla ziyaretlerine devam ediyor bunu çok önemsiyoruz. Sayın Başbakanımız gelecek miting düzenleyecek başbakanlık ofisinin açılışının önemli ölçüde çalışmalara katkısı olacağını düşünüyorum. Medyayı daha etkin kullanmayı hedefliyoruz. 1 ay içinde de ciddi bir mesafe kat ederiz diye düşünüyorum hep birlikte…”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası