Ege Postası
Geri

Hotar'dan beyaz baston devrimi

Geçtiğimiz aylarda Ak Parti Sosyal İşler Başkanlığınca çalışması yapılarak ilgili bakanlığa sunulan Beyaz Baston’un Ücretsiz hale getirilmesine yönelik çalışma sonuçlandı.
Hotar'dan beyaz baston devrimi
Haberler / Genel
3 Eylül 2014 Çarşamba 11:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
30 Ağustos 2014 tarihinde yayımlanan Resmi gazetede, SGK tebliğindeki değişiklik hakkındaki yayında teleskopik veya katlanabilir baston  ( beyaz baston )’un Sosyal Güvenlik kapsamına alınması olarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre Sağlık Kurulu raporu doğrultusunda beyaz Baston kullanması gereken görme engelli vatandaşlarımızın bu ihtiyaçları ücretsiz karşılanacak.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Ak Parti Sosyal İşler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar “Sosyal Politikalar alanında bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Hotar “ Geçtiğimiz aylarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile yaptığımız toplantıda alınan karar sonucunda yaklaşık 700 bin görme engelli vatandaşımızın gözü niteliğinde adlandırılan Beyaz Baston’un ücretsiz hale getirilebilmesi için çalışmalarımızı başlattık. Çalışmamız başladığında Eylül ayına bu uygulamanın sonuçlanacağı sözünü aldık ve 30 Ağustos 2014 itibariyle de yürürlüğe girmesini sağladık. Artık Görme Engelli vatandaşlarımızın Sağlık Kurulu raporları doğrultusunda Beyaz Baston ücretleri devlet tarafından ödenecek. Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması ve hayatın her alanına erişimlerini sağlamak adına partimiz ve hükumetimiz olarak çalışmalarımız devam edecek” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası