Ege Postası
Geri

Hububat alımları randevuyla gerçekleştirilecek

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) tarafından geçtiğimiz kısmen randevu sistemiyle yürütülen hububat alımları bu yıl tam randevu yöntemiyle gerçekleştirilecek. Ürün sahipleri ürününü teslim etmek istedikleri gün için TMO’dan randevu alacak...
Hububat alımları randevuyla gerçekleştirilecek
Haberler / Ekonomi
7 Haziran 2013 Cuma 18:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) tarafından geçtiğimiz kısmen randevu sistemiyle yürütülen hububat alımları bu yıl tam randevu yöntemiyle gerçekleştirilecek. Ürün sahipleri ürününü teslim etmek istedikleri gün için TMO’dan randevu alacak ve randevu aldıkları gün ilgili iş yerine giderek ürününü teslim edebilecek.
    
    Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hububat piyasasının düzenlenmesine yönelik hububat alımı yapan TMO'nun geçen yıl kısmen randevulu alım yaptığı, bu yıl ise tam randevulu alım gerçekleştireceği belirtildi.

    Ürün sahiplerinin ürününü teslim etmek istedikleri gün için TMO’dan randevu alacağı kaydedilen açıklamada, randevuların www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr internet adreslerinden alınabileceği anlatıldı. Üreticilerin randevu almadan önce mutlaka Çiftçi Kayıt Sistemi bilgilerini güncellemeleri gerektiği uyarısında bulunulan açıklamada, üreticilerin asgari 5 ton için randevu alabileceği, emanet alımlar için en son 30 Ağustos 2013 tarihine kadar randevu verileceği kaydedildi.

    Açıklamaya göre randevu esasları ise şöyle: “Randevular, internet üzerinden www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alınabileceği gibi TMO şube müdürlükleri ile ajans amirliklerinden yine internet üzerinden alınabilecek. Üreticiler en fazla ÇKS’deki üretim miktarı kadar randevu alabilecek. Pazar günleri alım yapılmayacağından bu gün için randevu verilmeyecektir. Randevu alma işlemi; gerçek kişiler için kimlik numarası, tüzel kişiler için vergi numarası ile yapılacaktır. Üreticiler asgari 5 ton için randevu alabilecektir. ÇKS’de kayıtlı üretim miktarı 5 tonun altındakilere bir kez randevu verilecek. Alınan randevu başka bir kişi için kullanılamayacak. Banka kartı olanların alım işlemleri daha kısa sürede tamamlanacağından anlaşmalı bankalardan alınacak banka kartı ile işyerlerine gelinmesi işlemlerini kolaylaştıracaktır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası