Ege Postası
Geri

Hukuken kurultay imzalarını geri çekmek mümkün mü'

24 Haziran seçimlerinin ardından CHP’de parti içi muhalefetin olağanüstü kurultayın toplaması için başlattığı imza toplama işleminde son viraja girildi. Yarın mesai saati bitiminde imza verme işlemi sona erecek. Peki, delegelerin CHP'de olağanüstü kurultay için verilen imzaları hukuken ne zaman kadar geri çekmeleri mümkün' Hukuken kurultay imzalarını geri çekmek mümkün mü'
Hukuken kurultay imzalarını geri çekmek mümkün mü'
Haberler / Politika
29 Temmuz 2018 Pazar 11:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP’de üç hafta önce başlayan imza toplama işlemi yarın sona eriyor. Muhalifler cuma günü yaptıkları açıklamada, bugüne kadar kendilerine 559 imzanın ulaştığını ve 69 imzanın da pazartesi günü ellerine geçeceğini açıklamıştı.

Genel Merkez ise bu rakamların gerçeği yansıtmadığını, aksine birçok delegenin imzasını geri çektiğini öne sürdü.

ADAM ADAMA MARKAJ

Genel Merkez ile muhalifler arasındaki adam adama markaj hamleleri hafta sonu da devam etti. Bazı milletvekillerinin İnce’nin lehine açıklama yapacağı iddiaları ortaya atıldı. Genel Merkez’in devreye girmesi üzerine, o milletvekilleri açıklama yapmaktan vazgeçti.

İMZA VERMEK İÇİN SON GÜN PAZARTESİ

CHP’de yaklaşık üç haftadır muhalifler ile Genel Merkez arasında yaşanan imza krizi yarın mesai bitiminde son bulacak. Çünkü yarın mesai bitiminde imza verme işlemi son bulacak. Muhalifler tüzüğe göre imza toplama işlemi tamamlandıktan sonra 7 gün içerisinde imzaları Genel Merkez’e teslim etmeleri gerekiyor.

GERİ ÇEKMEK İÇİN KRİTİK GÜN DE O GÜN

Peki, CHP’de olağanüstü kurultay için verilen imzaları hukuken geri çekmek mümkün mü' Hülya Hökenek’in Habertürk Gündem programındaki konuklarından hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen bu kritik soruyu yanıtladı. Ersan Şen, imzalara dair soruyu, ”Üye tam sayısının beşte biri talebiyle kurultayın olağanüstü toplantıya çağrılması için imzaların 15. günün bitiminden itibaren, herhalde ilk imzanın alındığı günden itibaren 15. gün, 7 gün içerisinde Genel Başkanlığa teslim edilmesi gerekiyor. 15. günün sonunda imza çekilmesi hüküm ve sonuç doğurmaz. 15. gün çektin çektin, ondan sonraki 7 gün teslim süresi içerisinde tamamlanmışsa tamamlanmış. Tamamlanmamışsa artık kurultayı çağırma yetkisi Genel Başkan’a veya Parti Meclisi’ne bağlı olacak. Pazartesi akşamına kadar imzaları geri çekebilmeleri mümkün, ondan sonraki süreçte mümkün değil. Ümit ederim MHP’deki gibi bir mahkeme süreci olmaz” şeklinde cevapladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası