Ege Postası
Geri

Hükümet sözcüsü Bozdağ açıkladı: 'Hadım' geliyor!

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Danıştay’ın yürütmesini durdurduğu, “hadım” düzenlemesinin yasal dayanağa kavuşturulacağını, cezaların artırılacağını, caydırıcılığın yükseltileceğini, suçluların infazdan sonra da takibinin süreceğini açıkladı
Hükümet sözcüsü Bozdağ açıkladı: 'Hadım' geliyor!
Haberler / Güncel
6 Mart 2018 Salı 07:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, çocuklara karşı cinsel istismar konusunun Bakanlar Kurulu’nda ele alındığını ifade ederken, yönetmelikle getirildiği için Danıştay’ın yürütmesini durdurduğu, “hadım” düzenlemesinin yasal dayanağa kavuşturulacağını açıkladı.

Bakanlar Kurulu dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü’ndeki toplantı sürerken basın toplantısı düzenleyen Bozdağ, özetle şunları söyledi:

HADIM YASAL OLACAK: Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ, istismarın önlenmesi acil eylem planı adı altında çocukların istismarının önlenmesine dönük çalışmalar hakkında Bakanlar Kurulumuza bir bilgilendirme yapmıştır. Çalışma kapsamında cezalar artırmaktadır. Caydırıcılık yükseltmektedir. Önleyici ve koruyucu tedbirler güçlendirilmekte, geliştirilmekte ve yaygınlaştırılmaktadır. Halk arasında hadım olarak bilinen konu yasal dayanağa kavuşturulmaktadır. Suçluların cezalarının infazından sonraki süreçte de takibi zorunlu hale getirilmektedir. Yani adres bilgileri güvenlik birimlerinde olacak, oradaki mülki erkan da bu kişileri bilecek ve bunlar hayatları boyunca kontrol altında olacaklardır. Risk araştırmaları yapılacak ve bu araştırmalar her yıl tekrar edilecek ve risk haritaları çıkarılacaktır. Kamuda ve özel sektörde bu suçlarla yargılanan ve ceza alan kişiler bugün kamuda ise kamu, hangi kurumda çalışıyorsa oraya bildirmektedir ama Özel sektörde bu tam anlamıyla işlemektedir. Bu suçlara karışanlar yargılama süreci başladığı andan itibaren özel sektörde çalıştığı kuruma da kişiler hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

TESTLER YAPILACAK: Cezaların caydırıcılığı suçların önlenmesinde büyük etkiye sahip. Ceza suçun işlenmesinden sora devreye giriyor. Cezanın verilmiş olması mağduriyeti ortadan kaldırmıyor. Bir yandan cezaları artırarak caydırıcılığı yükseltirken suça sürüklenmeden önce işleme eğilimi olanların tuzağına düşmeden önce önleyici tedbirlerin alınması önemli. Büyük bir seferberliği birlikte yürütmemiz gerekir. Risk haritası çıkartılacak. Bu tür eğilimi olan kişilerin bazı mesleklerde çalışması tamamen yasaklanacaktır. Bazı mesleklere girecek kişilere psikososyal testler yapılacaktır. Çocuklarımızın bulunduğu alanlara yakın yerlerde bulunmaları, ikametleri de yasaklanacak. Bu tür sapıklara karşı koruyucu önleyici tedbirlerden bazılarıdır.

MAĞDUR HAKLARI: Önleyici, koruyucu tedbirleri geliştirerek çocuklarımızın bu suçun mağduru durumuna düşmesini önlemek en büyük hedefimizdir. Tabii bunu bütün boyutlarıyla konu ele almak suretiyle yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ayrıca mağdur hakları konusunda da yeni bir yasal düzenlemenin çıkarılması hususunda da Adalet Bakanlığımız bir çalışma yürütmektedir. Bu konu üzerinde de ayrıca durulacaktır.

ISRARIMIZ YOK: (Çocuk istismarı konusundaki 12 yaş sınırı) Hükümetimizin bir ısrarı yok. Bu konudaki ısrarın sebebi Anayasa Mahkemesi’dir. Anayasa Mahkemesi bildiğiniz gibi verdiği bir kararda cezaların suç mağdurlarına göre kademelendirilmesi hususunda bir karar verdi. 2016’da da bu karar çerçevesinde bir kademelendirme yapıldı. Ve bu çerçevede adım atıldı. Burada birilerini koruma kastı yoktur. Bu istismarcıların tamamına biz aynı gözle bakıyoruz.

‘Harekâtta tek sivil ölmedi’

(BM Genel Sekreter Yardımcısı’nın ‘Afrin’de sivillere yönelik saldırılarla ilgili raporlar aldıklarına’ dair açıklaması) Tek bir sivilin bırakın ölmesini, burnu dahi kanaması söz konusu değildir. Ancak, PKK, KCK, PYD, YPG terör örgütleri ve bu terör örgütlerine destek veren çevreler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığından tutun da pek çok alana kadar pek çok yalanı, iftirayı, gerçek gibi Türkiye ve dünya kamuoyuna iletmeye devam etmektedir. Türkiye sivilleri terör örgütlerinden korumak için bu harekatı sürdürmektedir. 

PKK, YPG’YE DE ODAKLANALIM: ABD’den yapılan bazı açıklamalarda, ‘DAEŞ’e odaklanalım’ vurgusu çok sık yapılıyor, ‘DAEŞ’e odaklanalım’, Türkiye de aynı şeyi söylüyor ama PKK, PYD, YPG, KCK terör örgütlerine de odaklanalım. DAEŞ nasıl bir terör örgütü ise eli kanlı bir terör örgütü ise PKK, KCK, PYD, YPG de aynı şekilde eli kanlı birer terör örgütüdür.

2 BİN 795 TERÖRİST ETKİSİZ: Zeytin Dalı Harekatı’nın başladığından bugüne kadar geçen süre içerisinde toplam 41 kahraman Mehmetçiğimiz şehit olmuş, 200 Kahraman Mehmetçiğimiz de yaralanmıştır. Türkiye sınırları içine gerçekleştirilen muhtelif saldırılarda yedi sivil vatandaşımız hayatını kaybederek şehit olmuş, 125 sivil vatandaşımız da yaralanmıştır. 2 bin 795 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Harekat ile bugüne kadar 112’si köy, 30’u kritik nokta olmak üzere toplam 142 bölge kontrol altına alınmıştır. 702 kilometrekare alan kontrol altına alınmıştır. Harekatın toplam alanı 1920 kilometrekare olduğu değerlendirildiğinde neredeyse harekat bölgesinin yarıya yakını TSK kontrolü altına geçmiştir.

TAKAS SÖZ KONUSU DEĞİL

Yunan askerinin tutuklanması bir takas konusu değildir. Ne Yunanistan bu talepte bulunmuştur ne Türk hükümeti bu talepte bulunmuştur. Bu askerler, adli soruşturmaya tabi tutulmuş, tutuklanmasına karar verilmiştir. Türkiye’nin takas konusu yapması söz konusu değildir. Darbeci askerlerin iadesi Yunanistan’ın ikisi ayrı şeydir. Takas konusu yapılması Türkiye’nin darbecilerin adil yargılanması konusunda Türkiye’nin talebini hafifletir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası