Ege Postası
Geri

Hüseyin Çelik: Terörün bitmesiyle tüm bölge rahat edecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye'de terör sorunun bitmesiyle bütün bölgenin rahat edeceğini söyledi. Hüseyin Çelik, YÖK Başkan Vekili Muhittin Şimşek ile Özel Işık Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin...
Hüseyin Çelik: Terörün bitmesiyle tüm bölge rahat edecek
Haberler / Dünya
29 Nisan 2013 Pazartesi 18:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye'de terör sorunun bitmesiyle bütün bölgenin rahat edeceğini söyledi.

Hüseyin Çelik, YÖK Başkan Vekili Muhittin Şimşek ile Özel Işık Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin açılış törenine katıldı. Burada konuşan Çelik, yaşanan sürecin sadece Türkiye'yi ilgilendirmediğini bu bölgeyi de çok ilgilendirdiğini söyledi.
"PKK terörü meselesinin ortadan kalkmasıyla bütün bu bölgelerin rahat edeceğini göreceksiniz." diyen Çelik, "Türkiye'deki kardeşleri olarak Irak Kürdistan’ını her geçen yıl biraz daha gelişmiş olarak görmekten dolayı büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı dönemimde eğitim işlerini çok iyi bir noktaya getirmek istiyorduk. Ama zemin burada da Türkiye'de de çok müsait değildi. Bugün ise çok müsait bir zemin var. Bu zemini değerlendirmek zorundayız." dedi.

Bölgedeki barış ve huzur ortamını takdir ettiklerini belirten Çelik, "Irak'ın diğer bölgelerinde kan akarken ve maalesef insanların canına kıyılırken, büyük bir kargaşa ve kaos varken, Irak Kürdistan’ında; Kürtler, Türkmenler, Asuriler, Keldaniler, Araplar ve Ermeniler, farklılıklarını koruyarak huzur ve barış içerisinde yaşıyorlar. Bu durumu takdir ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de büyük bir gelişme ve zihniyet değişimi yaşandığını kaydeden Çelik, "Özellikle Türkiye'deki PKK terörü meselesi ortadan kalktıktan sonra göreceksiniz bütün bu bölge rahat edecektir. Şu anda Türkiye'de başlatılan barış ve çözüm süreci var. İnşallah hepinizin dua ve destekleriyle bu konuda başarıya ulaşırız. Sizler de bizler de rahat ederiz. Çünkü bu süreç sadece bizi değil, sizi ve bölgeyi de çok ilgilendiriyor." dedi.

ÇELİK, IRAK BAŞBAKAN YARDIMCISI NURİ ŞAVEZ'E SİTEM ETTİ

Çelik, daha sonra açılışta bulunan Irak Başbakan Yardımcısı Nuri Şavez'e sitemde bulunmak istediğini belirterek,"Bizler buraya özel uçakla gelecektik. Ama maalesef Irak hükümeti bize resmen eziyet etti. Günlerce bizi oyaladı, izin vermedi. Size merkezi hükümeti şikayet ediyorum." dedi.

Bunun üzerine Irak Başbakan Yardımcısı Şavez'de, Çelik'e esprili biçim de cevap vererek "Ben de şikayet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Öztaş da üniversitenin Fezalar Eğitim Kurumları bünyesinde 2008 yılında kurulduğunu anlatarak, "Bugün yaklaşık bin 800 öğrencimizin eğitim aldığı üniversitemizde yaklaşık 120 akademik ve 40 idari personel görev yapmaktadır. Üniversitemiz 6 fakülte, sürekli eğitim merkezi ve hazırlık okulundan oluşmaktadır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Fezalar Eğitim Kurumu öğrencileri, Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdi.

Işık Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin açılışı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Irak Başbakan Yardımcısı Şavez, Erbil Valisi Nevzad Hadi, IKBY Hükümet Sözcüsü Sefin Dizai ve IKBY Yüksek Öğretim Bakanı Ali Said Muhammed, IKBY Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi ile YÖK Başkan Yardımcısı Şimşek tarafından yapıldı.

Çelik, yarın Süleymaniye şehrinde temaslarda bulunacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası