Ege Postası
Geri

Hz. Muhammed'i 'Gül Devri Ev' ile andılar

Tokat'ın Zile ilçesinde Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Fem Dershanesi'nin organizasyonu ile 'Gül Devri Ev' isimli tiyatro oyunu sergilendi. Zile Saray Sineması'nda Kur'an tilaveti ve hatim duası ile başlayan programda Fatih Üniversitesi...
Hz. Muhammed'i 'Gül Devri Ev' ile andılar
Haberler / Güncel
22 Nisan 2013 Pazartesi 15:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tokat'ın Zile ilçesinde Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Fem Dershanesi'nin organizasyonu ile 'Gül Devri Ev' isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Zile Saray Sineması'nda Kur'an tilaveti ve hatim duası ile başlayan programda Fatih Üniversitesi Sanat Tiyatrosu tarafından sergilenen oyun, izleyenleri yer yer güldürdü yer yer hüzünlendirdi.

Oyun Anadolu’nun küçük bir kasabasından yola çıkan ve birbirini tanımayan Bekir ve Cafer in bu yolculukta İstanbul’a adım atar atmaz hiç ummadıkları olaylarla karşılaşmasıyla başlar. Üniversite yurdunda yer olmayınca kiralık bir ev aramaya koyulan ikili, büyük şehre alışmaya çalışır. Tek gayeleri üniversiteyi en güzel şekilde okumak olan 2 arkadaştan Bekir’in geride bıraktığı hayatı ve Cafer’in annesi ve kız kardeşine zulmeden içki müptelası babası devamlı onları meşgul etmektedir. Ancak onlar her şeye rağmen karşılarına çıkan sorunların, bazen o saf Anadolu yürekleriyle bazen de keskin zekalarıyla üstesinden gelmeye çalışırlar. Kimi zaman zorlu çoğu zaman ise traji-komik olayların sahnelendiği oyun gençlerin karşılaştığı sorunların çıkış yolları ise 1400 yıl öncesinde verilen mesajlarla sonlanır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası