Ege Postası
Geri

İBB soruşturmasındaki lüks araçlar diye servis edilmişti: Garajdaki araçlar MHP milletvekili ve eşinin!

İBB’ye yönelik soruşturmada, ‘İş adamı Murat Kapki’ye ait lüks otomobiller’ diye İBB’ye yönelik soruşturmada, ‘İş adamı Murat Kapki’ye ait lüks otomobiller’ diye medyaya yansıtılan araçların sahibi sürpriz bir isim çıktı: MHP’li Levent Uysal.
İBB soruşturmasındaki lüks araçlar diye servis edilmişti: Garajdaki araçlar MHP milletvekili ve eşinin!
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2025 Perşembe 09:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İktidara yakın medyada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Murat Kapki’ye ait olduğu öne sürülen milyonluk araçlara el konulduğu iddia edilmiş, fotoğrafları yayınlanmıştı. Ancak bu iddia hem MASAK raporu hem de dün ortaya çıkan yeni bilgilerle çürütüldü. MASAK raporun da, Murat Kapki’ye veya kendisine ait herhangi bir şirkete kayıtlı bu nitelikte araçların bulunmadığı anlaşıldı.

O VEKİL LEVENT UYSAL

Araçların asıl sahibini ise, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır dün TBMM’de şöyle açıkladı: “Bu arabaların yarısının Cumhur İttifakı bünyesinde bulunan bir milletvekilinin olduğu ortaya çıktı.”

Başarır’ın adını vermediği vekilin MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal olduğu, araçların kendisine ve eşi Ece Uysal adına kayıtlı olduğu iddia edildi. Araçların bulunduğu ve görüntülerin çekildiği alanın da, Nişantaşı Üniversitesi’nin otoparkı olduğu tespit edildi. İddiaları doğrulayan bir ayrıntı da bazı araçların plakalarında “ECE” ibaresinin bulunması. Nişantaşı Üniversitesi kurucusu olan Uysal, halen MHP Mersin milletvekili. Levent Uysal pek çok komisyonda da görevli.

SAHTE DİPLOMA SKANDALI

Levent Uysal’ın eşi Ece Uysal’ın adı, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KTSÜ) sahte diploma ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelmişti. İddiaya göre KKTC Cumhur başkanı Ersin Tatar’ın koruma müdürü ve polis yetkililerine sahte diplomalar, bu üniversiteden verilmişti, üniversitenin ortağı olan Ece Uysal’ın eşi Levent Uysal, eşini savunmuş, “Usulsüzlük olduğunu düşünüyoruz” demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası