Ege Postası
Geri

İBB veri kopyalamayı durdurdu

İBB, mahkeme kararında belirtilen hususların yerine getirilmesi için veri kopyalamayı durdurdu.
İBB veri kopyalamayı durdurdu
Haberler / Güncel
25 Nisan 2019 Perşembe 18:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu imzalı genelgeyle, mahkeme kararı doğrultusunda veri kopyalama işleminin durdurulduğu açıklandı.

İBB açıklamasında "Her ne kadar hukuki gerekçeleri yerinde bulmasak da mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına uyacağız" denildi.

Ekrem İmamoğlu imzalı talimatla, gerekçeli mahkeme kararının verildiği tarihten geçerli olmak üzere veri kopyalama işleminin yürürlükten kaldırıldığı duyuruldu.

İBB’deki veri kopyalama işlemi hakkında mahkemeyi yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Sözcülüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Değerli basın mensupları,Daha önceden 18.04.2019 tarih ve 96514166-903.05-56/64220 sayıl, teftiş kurulu başkanlığımızın inceleme yapmasına ilişkin ihdas edilen yazımız, İBB tarafından incelenmiştir. Her ne kadar hukuki gerekçeleri yerinde bulmasak da mahkemenin yürütmeyi durdurma kararında belirtilen hususların yerine getirilmesi ve teftiş kurulu başkanlığımızın, yeniden değerlendirilmesi konusundaki görüşlerine iştirak edilmesine karar verilmiştir. Bu yüzden söz konusu talimat , gerekçeleri  ile ihdas edildiği tarihten itibaren geçerli olmak üzere yürürlükten kaldırılmıştır. Bahse konu hususların yeniden değerlendirilmesinin akabinde gerek görülmesi halinde idari mahkemenin yürütmeyi durdurma kararında belirtilen içeriğe ilişkin çerçeve ve teftiş kurulu başkanlığımız tarafından belirlenen içeriğe ilişkin çerçeve dikkate alınarak, yeni bir işlem tesisi düşünülebilecektir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası