Ege Postası
Geri

İEF 92’nci kez kapılarını ‘gençlik’ temasıyla açtı: Gençlerimizin gitmesini sindiremiyoruz

İzmir Enternasyonel Fuarı 92’nci kez kapılarını açtı. ‘Gençlik bugünün öncüsü’ temasıyla düzenlenen Fuar açılışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gençlerin sorunlarına dikkat çekerek, “Yeter ki gençlere gölge etmeyelim. Biliyorum ki onlar tüm bunları başarmaya muktedir. Tek birinizin dahi bu ülkeyi terk etmesini içimize sindiremiyoruz. Bu ülkenin pırıl pırıl gençleri, yüz akı, çalışkan ruhları. Hiçbir yere gitmenize razı değiliz” dedi.
İEF 92’nci kez kapılarını ‘gençlik’ temasıyla açtı: Gençlerimizin gitmesini sindiremiyoruz
Haberler / İzmir
1 Eylül 2023 Cuma 20:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- 92'nci İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF), kapılarını bu yıl ‘Gençlik bugünün öncüsü’ teması ile açtı. Fuar, 1 Eylül-10 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF), 92'nci kez kapılarını coşkuyla açtı. Fuar öncesinde yapımına başlanan Montrö ve 9 Eylül kapıları aynı gün yapılan çalışmalar ile son anda tamamlandı. ‘Gençlik bugünün öncüsü’ teması ile düzenlenen fuarın açılışında ilk konuşmayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı. Soyer, gençlerin yurtdışına göç etme isteğine dikkat çekerek, “Umudu daha da büyüteceğiz. Tek bir gencin dahi bu ülkeyi terk etmesini içimize sindiremiyoruz” diye konuştu.

“DİRENMEKTEN VAZGEÇMEYİN”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in tüm farklılıklar ile bir arada yaşayabilmenin sihrini bulduğunu belirterek, “Bugün burada, İzmir’de, adil ve müreffeh bir Türkiye için bir araya gelmiş olmamız yine bu koşulların meyvesidir. Her toplum kendi kaderini tayin etmeye muktedirdir. Yeter ki direnmekten vazgeçmesin. İzmir, fuarın kapılarını 92. kez açarak işte bu direnci ortaya koyuyor. Adalete ve değişimin gücüne duyduğu sarsılmaz bir inançla” dedi.

“GENÇLER GİTMESİN”

92'nci İzmir Enternasyonal Fuarı’nı, umudu daha da büyütmek için gençlere ithaf ettiklerinin altını çizen Soyer, gençlerin önündeki tüm engelleri kaldırarak ekonomiden ekolojiye, eğitimden sağlığa, adaletten demokrasiye kadar yenileneceklerini belirtti.

Bu şehrin caddelerinden sokaklarına, meydanlarından kırlarına kadar her bir köşesine gençlerin nefesi, ruhu ve coşkusu işlenmesini istediklerini söyleyen Soyer, “Hepimizin hayalini kurduğu bu köklü değişimin harcı, işte bu ruhta saklı. Yeter ki gençlere gölge etmeyelim. Biliyorum ki onlar tüm bunları başarmaya muktedir. Tek birinizin dahi bu ülkeyi terk etmesini içimize sindiremiyoruz. Bu ülkenin pırıl pırıl gençleri, yüz akı, çalışkan ruhları. Hiçbir yere gitmenize razı değiliz. Her karış toprağı gözümüzün içine bakan eşsiz bir vatanımız var” ifadelerini kullandı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası