Ege Postası
Geri

İESOB Başkanı Mutlu'dan esnafa çağrı

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu'dan esnafa çağrı: "Çalışmaya başladığımız zaman birbirimize sahip çıkacak bir ortamı oluşturalım. Müşterisini siftah yapmayan komşusuna yönlendiren Ahi geleneğini özümsemiş esnaf sanatkarlar, zor günlerde birbirine destek olmalı."
İESOB Başkanı Mutlu'dan esnafa çağrı
Haberler / Ekonomi
12 Mayıs 2020 Salı 14:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, esnafın birbirine sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Müşterisini siftah yapmayan komşusuna yönlendiren Ahi geleneğini özümsemiş esnaf sanatkarlar, zor günlerde birbirine destek olmalı." dedi.

Mutlu, yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının gerilemeye başlamasıyla tedbirlerin kontrollü şekilde azaltılmaya başlatıldığını kaydetti.

Bu kapsamda taksilerde plaka sınırlamasının kaldırıldığını, berber ve kuaförlerin yeniden hizmet vermeye başladığını belirten Mutlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Şartlar oluştukça diğer meslek kollarında da normalleşme adımları atılacaktır. Bu noktada esnaf sanatkarlara öneride bulunmak istiyoruz. Çalışmaya başladığımız zaman birbirimize sahip çıkacak bir ortamı oluşturalım. Müşterisini siftah yapmayan komşusuna yönlendiren Ahi geleneğini özümsemiş esnaf sanatkarlar, zor günlerde birbirine destek olmalı. Şu unutulmasın ki yardımlaşma kültürü Ahilik geleneğinden çıkmıştır."

Mutlu, esnaf sanatkarların toplumsal yaşamda hem üretici hem de tüketici konumunda bulunduğunu belirterek, "Birbirimizin müşterisi olalım ve alışverişlerimizde toleranslı davranalım. Örneğin ben sürekli tıraş olduğum berbere gittiğimde, kapalı olduğu ayı da düşünerek iki üç tıraş parası ödeyeceğim." ifadelerini kullandı.

Esnaf dayanışmasının başarılı şekilde uygulanması halinde toplumun diğer ekonomik ve sosyal kesimlerinin harekete geçeceğini bildiren Mutlu, böylece kısa vadede hissedilebilir bir rahatlama sağlanabileceğini kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası