İZMİR- Üniversitenin tanıtımını yapmak ve tercih yapacak öğrencilere çağrı yapmak için bir basın toplantısı düzenleyen İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, konuşmasına Türkiye'deki vakıf üniversiteleri içinde sadece İEÜ'ye verilen ve üniversite diplomasının Avrupa Birliği'nde de geçerliliğini sağlayan ECTS Label Belgesi'ni göstererek başladı. Okuldaki eğitim standartlarının Avrupa denkliğinde olduğunun Mayıs 2012'de Brüksel'den gelen bu belgeyle kanıtlandığını vurgulayan Demirtaş, "Başarı sadece bu değil. Biz bir çok üniversitenin geçişte zorlandığı ve eğitim sistemini Avrupa'ya eş değer hale getiren Bologna sürecinde de başarıya ulaştık ve pek çok vakıf üniversitesine pilot hizmeti veren bir üniversite haline geldik" dedi.
"FORMALİTE EĞİTİM YAPAN ÜNİVERSİTE DEĞİLİZ"
Amaçlarının gençleri geleceğe hazırlamak olduğunu da vurgulayan Demirtaş "Bunun için de vizyonumuz dünya vizyonu. Biz iş için eğitim yapan bir üniversiteyiz. Sadece diploma veren ve formalite eğitim yapan bir üniversite değiliz. İş için girişimci yetiştiren üniversite özelliğimiz devam ediyor. Bu başarılar da tabii ki çok kaliteli seçkin öğretim üyeleriyle gerçekleşiyor" diye konuştu. İEÜ hayalinin aynı zamanda İzmir'e de hizmet ettiğini, bu kapsamda EXPO'ya aday olan İzmir'de BİE delegesi ülkelere tam burs verdiklerini, bu yönde pek çok başvuru aldıklarını dile getiren Demirtaş, şu anda 23 BİE delegesi ülkeden 50 öğrencinin EXPO burslusu olarak İEÜ'de eğitim gördüğünü söyledi. Demirtaş, "Şimdi yeni bir tercih dönemi. Yaklaşık 426 bin gencimiz üniversite seçimini yapacak. Her üniversitede kendisinin özelliklerini ortaya koyuyor. Geleceğini güvenle oluşturmak isteyen gençlerimizi okulumuza bekliyoruz" dedi.
YENİ BÖLÜMLER AÇILDI
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçtan Baltacıoğlu, 2011-2012 öğretim yılında 6 bin 485 öğrenci bulunduğunu, bin 103 de mezun verdiklerini dile getirdi. Kuruluşundan bu yana ise 4 bin 613'ü lisans, bin 247'si ön lisans, 476'sı lisansüstü olmak üzere toplam 6 bin 336 mezun verdiklerini de kaydeden Baltacıoğlu, "Şu anda 30 lisans, 8 ön lisans, 15 yüksek lisans ve 3 doktora programımız var. Akademik personelimize bakacak olursak da 68'i yabancı uyruklu tam zamanlı 443 öğretim üyemiz var. Yarı zamanlı akademik personel sayımız ise 238" dedi. Yeni açılacak bölümleri de açıklayan Prof. Dr. Baltacıoğlu, "Muhasebe ve denetim, hukuk, sinema ve dijital medya, adalet, dış ticaret, muhasebe ve vergi uygulamaları, bankacılık ve sigortacılık, radyo tv programcılığı, alternatif ve yenilenebilir enerji teknolojileri, tarım fakültesi, gıda mühendisliği bölümleri bu yıl öğrenci yetiştirmeye başlayacak" diye konuştu. (DHA)