Ege Postası
Geri

İGC’den ceza tepkisi: RTÜK baskı ve sansür mecrası değildir

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, RTÜK’ün 6 medya kuruluşuna toplam 17 dosyadan oy çokluğuyla ceza vermesine tepki gösterdi. Cemiyetten yapılan yazılı açıklamada “Kamu adına kurulmuş olan RTÜK, kamu yararına çalışmak, çalışmalarında tarafsız olmak, basın ve ifade özgürlüğü konusunda Anayasa’ya uygun davranmakla sorumludur. Bir kez daha hatırlatıyoruz ki RTÜK bir kamu kuruluşudur. Tarafsız olmalı ve kamu yararını gözetmelidir. Baskı ve sansür mecrası değildir” ifadeleri kullanıldı.
İGC’den ceza tepkisi: RTÜK baskı ve sansür mecrası değildir
Haberler / Güncel
12 Ağustos 2021 Perşembe 11:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) dünkü toplantısında FOX TV, KRT, Tele 1, HaberTürk, Halk TV ve TR 35 kanallarına toplam 17 dosyadan oy çokluğuyla ceza verdi. Cezaya konu olan sözlerin çoğunu, orman yangınlarıyla ilgili bazı haberler ve programlarda geçen ifadeler oluşturdu.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti RTÜK’ün bir kamu kuruluşu olduğunu ve tarafsız olması gerektiğini ifade etti.

Cemiyetten yapılan açıklama şu şekilde;

Radyo Televizyon Üst Kurulu 17 farklı dosyada beşi ulusal, biri yerel altı televizyon kanalına para cezası verdi.

Kamu adına kurulmuş olan RTÜK, kamu yararına çalışmak, çalışmalarında tarafsız olmak, basın ve ifade özgürlüğü konusunda Anayasa’ya uygun davranmakla sorumludur.

Ülkemizde yaşanan orman yangınları felaketi, hepimizi derinden etkilemiştir. Haberciliğin en temel ilkesi halka yaşananları doğru, tarafsız bir şekilde ulaştırmaktır. Kamu yararı gözeterek görevini yapan haber kuruluşları ve basın emekçileri çeşitli yaptırımlara, baskılara maruz kalmıştır.

kez daha hatırlatıyoruz ki RTÜK bir kamu kuruluşudur. Tarafsız olmalı ve kamu yararını gözetmelidir. Baskı ve sansür mecrası değildir. Anayasa, basın, düşünce ve ifade özgürlüğünü korumalıdır. Basın hürdür, sansür edilemez.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası