Ege Postası
Geri

İMDER Başkanı Yıldırım'dan demir ve beton üreticilerine tepki

İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, demir ve beton üreticilerinin yüksek oranda zam yaptığını savunarak bunun sektöre zarar vereceğini belirtti.
İMDER Başkanı Yıldırım'dan demir ve beton üreticilerine tepki
Haberler / Ekonomi
23 Aralık 2020 Çarşamba 15:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de 2020 yılında 11 aylık dönemde 2 milyon 464 gayrimenkulün satıldığını, özellikle 1 Haziran'dan sonra düşen konut kredisi faizlerinin inşaat sektörünü canlandırdığını belirtti.

Gayrimenkul satışlarında her yıl olduğu gibi bu dönemde bir yavaşlama yaşandığını bildiren Yıldırım, bu durumun inşaat sektörünü etkileyeceğini kaydetti.

Yıldırım, müteahhitlerin artan maliyetler ve arsa bulma sorunlarının olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Demir ve beton üreticileri zam konusunda adeta birbirleriyle yarışıyor. Genel piyasa koşullarında yaptığınız makul zamlarla ilgili geçmişte ağzımızı açıp tek kelime etmedik. Bu astronomik zamlar sektörümüze zarar verecek."

Arsa sorununun çözümü için de yeni imar adalarının açılmadığını, gecekondu tabir edilen bölgelerle ilgili bir düzenleme yapılmadığını iddia eden Yıldırım, İzmir için 30 Ekim'de yaşanan depremin ardından bir an önce yol haritası hazırlanması gerektiğini de kaydetti. (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası