Ege Postası
Geri

IŞİD ağır silahlarla YPG'ye saldırdı

Suriye'de ateşkesle beraber IŞİD militanları PYD'nin denetiminde bulunan Telabyad ve Siluk kasabalarına ağır silahlarla saldırdı.
IŞİD ağır silahlarla YPG'ye saldırdı
Haberler / Güncel
27 Şubat 2016 Cumartesi 10:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye'de bu gece yarısı itibarıyla çatışmaların durması anlaşmasını içeren kararın başlamasıyla beraber IŞİD'ciler PYD'nin denetiminde bulunan Telabyad ve Siluk kasabalarına ağır silahlarla saldırı başlattı. Çatışmaların yoğunlaşması üzerine sık sık sınırı aşan mermiler Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düşmesi üzerine halk geceyi tedirgin geçirdi.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin yanı başında bulunan Suriye'nin PYD denetimindeki Telabyad ile Siluk kasabalarında planlanan ateşkesin başladığı saatlerde IŞİD saldırı başlattı. Her iki kente sızan IŞİD'cilerin hastaneye saldırdığı, birçok sokakta şiddetli çatışmalara girdikleri öğrenildi. Rakka'nın kuzeyinde yer alan Siluk kasabasında bulunan YPG mevzilerine birçok koldan saldırı düzenlendiği ve yoğun çatışmaların yaşandığı bildirildi. Sınır'da şiddetli çatışmaların yaşanması üzerine Akçakaleliler ise silah seslerinden ve seken mermilerden dolayı geceyi tedirgin geçirdi. Yaşanan çatışmalar üzerine asker ve polis sınır hattında güvenlik önlemlerini artırdı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası