Ege Postası
Geri

İSİG Meclisi İş Cinayeti Raporu'nda İzmir detayı: 50 işçi hayatını kaybetti!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2024 yılının ilk altı ayında meydana gelen iş cinayetleri raporunu yayımladı. Rapora göre, yılın ilk altı ayında en az 878 işçi, her gün en az beş işçi iş cinayetinde öldü. İzmir’de 50 işçi iş kazası sebebiyle hayatını kaybetti.
İSİG Meclisi İş Cinayeti Raporu'nda İzmir detayı: 50 işçi hayatını kaybetti!
Haberler / 3. Sayfa
11 Temmuz 2024 Perşembe 12:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 İSİG Meclisi'nin, yüzde 71’ini ulusal basından; yüzde 29’unu ise işçilerin mesai arkadaşları, aileleri, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri, sendikalar ve yerel basından öğrendikleri bilgilere göre, bu yılın başından ilk altı aylık süre içerisinde en az 878 işçi öldü. Buna göre, her gün "en az 5 işçi iş cinayetlerinde'' öldü.

2024 yılının ilk yarısında iş cinayetlerinin aylara göre dağılımı şöyle; ocak ayında en az 161 işçi, şubat ayında en az 149 işçi, mart ayında en az 124 işçi, nisan ayında en az 165 işçi, mayıs ayında en az 142 işçi ve haziran ayında en az 137 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.  İş cinayetleri her yılın ikinci yarısında 'mevsimlik çalışmanın artmasıyla beraber' yükseliyor. Haziran ayında tarım işkolundaki ölümlerin tüm iş cinayetlerindeki oranı yüzde 30’a yaklaştı.

İZMİR'DE 50 İŞ CİNAYETİ! 

İSİG tarafından hazırlanan rapora göre, İzmir’de 50 işçi iş kazası sebebiyle hayatını kaybetti.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası