Ege Postası
Geri

İTO Başkanı Demirtaş hükümete seslendi: Hızlı hareket edelim!

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yeni kurulacak hükümetten ekonomide hızlı hareket edip, enflasyonu canlandırmadan büyümeyi arttırmasını toplumsal hayatta ise kutuplaşmanın ve gerilimin azaltılıp, uzlaşmanın sağlanmasını beklediklerini söyledi.
İTO Başkanı Demirtaş hükümete seslendi: Hızlı hareket edelim!
Haberler / Ekonomi
16 Kasım 2015 Pazartesi 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
1 Kasım'da yapılan seçimler ile birlikte 20 aydır devam eden ve 4 seçimi kapsayan maratonun sona erdiğini belirten İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, önümüzdeki 4 yılda da planlı bir seçim görünmediğine dikkat çekti. Türk seçmenin 1 Kasım'da tercihini tek parti iktidarından yana kullandığını hatırlatan Demirtaş, "Ama aynı seçmen 7 Haziran'da AK Parti'yi uyarmıştı da. 13 yıllık tecrübesi ve 7 Haziran'dan aldığı dersler ile birlikte yeni kurulacak olan AK Parti hükümetinden büyük beklentilerimiz var" diye konuştu. Yeni hükümetin önünde terörle mücadele, mülteciler gibi önemli siyasi konular olduğunu belirten Demirtaş, teröre karşı etkin mücadelenin sürdürülmesini beklediklerini belirterek, "Terörle mücadele ile birlikte toprak bütünlüğümüzün korunması bizim için olmazsa olmazımız. Mülteciler önemli bir konu. Sınırlarımızı çok daha etkin kontrol etmeliyiz" dedi. Yeni anayasanın hazırlanmasının da en önemli konulardan birisi olacağını ifade eden Demirtaş, bunun için de toplumsal uzlaşmanın şart olduğunu söyledi. Demirtaş, “Toplumsal hayatta çok fazla kutuplaşma ve gerilim yaşadık. Bunun azaltılıp uzlaşmanın sağlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"BÜYÜMEYİ CANLANDIRALIM"
Ekonomik açıdan da çok önemli beklentilerini olduğunu özellikle vurgulayan Demirtaş, ekonomide güven ve istikrarın yakalanmasının, mali disiplinin devamı için büyük önem taşıdığını vurguladı. Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bu nedenle iç ve dış piyasalara güven veren bir ekonomi yönetimi, ülkemizin geleceği için çok önemli. Ekonominin yönetiminde kimin olacağını merakla bekliyoruz. İş dünyası olarak çözüm bekleyen sorunlarımız var ve bu sorunları ağırlaştırma ihtimali bulunan Amerikan Merkez Bankası'nın faiz arttırması gibi dışsal riskler de var. Yeni hükümetten enflasyon belasını başımıza sarmadan ekonomiyi canlandırmasını bekliyoruz. Bunun için de hükümetin yeni programı ve özellikle 100 günlük acil eylem planı önem taşıyor. Pek çok ekonomik vaat vardı, bunların nasıl hayata geçirileceği önemli. Bütçenin hazırlanması, Orta Vadeli Programın (OVP) revize edilmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve yatırımları cazip hale getirecek teşvik programları önümüzdeki konular. Bunlarda çok hızlı hareket edilmeli. 2023 hedeflerimize kadar artık sadece bir seçim kaldı, o yüzden yeni hükümetin sorumlulukları ağır. Ve elbette İzmir için de İzmir milletvekillerinin yatırımcı ve yaptırımcı bakan olarak kabinede yer almasını bekliyoruz. İzmir'in bekleyen sorunlarının çözülmesi, yatırımların gelmesi için bu çok önemli."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası