Ege Postası
Geri

İTO desteğiyle okullarda göz taraması

İzmir Ticaret Odası (İTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlık Müdürlüğü 11 bin ilkokul çağındaki öğrencinin göz taraması için protokol imzaladı.
İTO desteğiyle okullarda göz taraması
Haberler / İzmir
14 Aralık 2016 Çarşamba 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

“Daha iyi görüyorum daha iyi anlıyorum" sloganıyla gerçekleştirilecek taramalarda göz bozukluğunun öğrenmeyi direk etkilediği ve bu konuda ailelerin son derece dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

İTO'daki protokol törenine İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Ekrem Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Halk Sağlığı Müdürü Bedia Salnur katıldı. Protokol töreninde konuşan Başkan Demirtaş geleceğimiz olan çocuklarımız için güzel bir projeye imza attık. Çocuklarımızın göz taramasını yapacağız. 3 yıl önce başladığımız projede toplam 100 bin ilkokullu çocuğumuzu muayene ettirdik. Gözlük ihtiyacı olana gözlük aldık ameliyat olması gerekeni ameliyat ettirdik. Çocuğun başarısı görmesiyle başlıyor. Görecek okuyacak anlayacak. Bizler her türlü desteği veriyoruz desteklerimiz bundan sonrada devam edecek. İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı bu konuda faaliyetleri devam ediyor. Eşrefpaşa’daki dispanserimiz yılda 100 bin kişiye hizmet veriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü çalışmalarımız devam ediyor" dedi. İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bedia Salnur ise “Amacımız sağlıklı bir gelecek. Sağlıklı geleceğin sağlıklı gençlerden geçtiğini biliyoruz. İlkokul çağındaki çocuklarımızın göz problemleri önemli boyutta başarıyı etkiliyor. Biz bunları toplum sağlığı merkezlerimizde ilgili hekimlerimizle tedavi ettiriyoruz. Bir kusur tespit ettiğimizde bunun peşini bırakmayacağız. Ayrıca ticaret odamız bünyesinde optisyenler ciddi maddi sıkıntısı olan çocuklarımıza büyük destek oluyorlar. Bir çocuğumuzun geleceğinin kurtulması bu taramayı yapmamıza sebeptir" dedi. Okullarda öğretmenlerinin aracılığıyla da obezite konusunda velilerin rızasını alarak tarama yaptıklarını belirten Salnur, "Biraz özel hayata müdahale gibi oluyor ancak evde yedikleri gıdalarla da ilgileniyoruz. Kardiyak tarama konusunda da çalışmalarımız var. Ancak henüz aktif değil. Uzman doktorlarımızla bu taramaları da hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu uygulamalar biraz geleceklerine sağlık yatırımı oluyor" diye konuştu. 

"ÖĞRENCİLERİMİZİN SADECE EĞİTİMİ İLE İLGİLENMİYORUZ"
İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise "İzmir’de 700 bin öğrencimiz bulunuyor. İzmir’de bu öğrencilerimiz in sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz. Bizim sadece müfredatı öğretmenin dışında sorumluluklarımızda var. Sağlıkları, bedensel gelişimleri ruhsal gelişimleri ile ilgili sorumluluğumuz var" dedi. Çocukların beslenmeleri ile de ilgilendiklerini belirten Yahşi, "Çocuklarımız tekli eğitim nedeniyle daha gün doğmadan sıralarına oturuyor. Dolayısıyla kahvaltılarını iyi yapamıyorlar. Eğer annesi çalışıyor ise çocuğun öğlen okuldan çıktığında ne yediğini de denetleyemiyor. Bizim tekli eğitime geçme planımız var. Bu gerçekleştiğinde, çocuklarımız saat 08.30'da sırasına oturmuş olacak. Okulda kantin yerine yemekhane yapılanmasını düşünüyoruz. Öğlen vakti de çorbasını, sulu yemeğini yemiş olacak" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası