Ege Postası
Geri

İTSO Meclis Başkanı Ugutmen: Rusya ile ticarette yeni dönem başladı

Hatay İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Meclis Başkanı Servet Ugutmen, Rusya’nın özellikle küresel enerji ticaretinin önemli aktörleri arasında yer alan bir ülke olduğunu söyledi. Ugutmen, bu ülkenin Dünya Ticaret Örgütü'ne katılmasının...
İTSO Meclis Başkanı Ugutmen: Rusya ile ticarette yeni dönem başladı
Haberler / Genel
29 Mayıs 2013 Çarşamba 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hatay İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Meclis Başkanı Servet Ugutmen, Rusya’nın özellikle küresel enerji ticaretinin önemli aktörleri arasında yer alan bir ülke olduğunu söyledi. Ugutmen, bu ülkenin Dünya Ticaret Örgütü'ne katılmasının ve mevzuatını uyumlu hale getirmesinin Türk-Rus ticari ilişkileri açısından yeni bir dönemi başlangıcı anlamına geldiğini kaydetti.

Servet Ugutmen, yaptığı açıklamada, Rusya'nın küresel ticaret ve ekonomik faaliyetlerde öncü bulunan ülkeler arasında bulunduğunu belirtti. Ugutmen, Rusya Federasyonu'nun, 19 yıl süren müzakerelerin ardından, mevzuatını uyumlu hale getirerek Eylül 2012 tarihinden itibaren Dünya Ticaret Örgütü'ne katılmasının, Türkiye'nin bu ülke ile olan ikili ekonomik ve ticari ilişkileri bakımından yeni bir dönem oluşturduğuna işaret etti.

Bu durumun, Rusya'ya ihracat yapan tüm İTSO üyelerini de etkileyeceğine dikkat çeken Ugutmen, Rusya Federasyonu'nun 650 milyar dolar tutarında bir dış ticaret hacmine sahip olduğuna vurgu yaptı. Ugutmen, “Günümüzde Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Günay Afrika Cumhuriyeti (BRICS) olarak adlandırılan ve yükselen ekonomiler arasında yer alan Rusya, özellikle küresel enerji ticaretinin önemli ülkeleri arasındadır." dedi.

DTÖ'ye üyeliğinin, Rusya'nın bu konumunun daha da güçlenmesine ve uluslararası ticarette 'kural koyma' sürecine de etkin olarak katılmasının beklendiğinin altını çize Ugutmen, "Rusya'nın DTÖ üyeliği çerçevesinde üstlendiği yasal yükümlülüklerin, mal ve hizmet ticareti bakımından ikili ticaretimize etkilerinin irdelenmesi, ayrıca RF'nin üstlendiği yükümlülüklerin ve değiştirdiği mevzuatın incelenmesi gerektiği düşünülmektedir. Konunun Türk şirketlere duyurulması için 11 Haziran 2013 tarihinde İstanbul'da Grand Cevahir Otel'de Türk-Rus iş çevreleri arasında daha yakın ve kurallara dayalı bir iş ilişkisinin geliştirilebilmesi amacıyla konferans düzenlenecektir." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası